HODEBRY: Antonio Conte har havnet på kant med Italias største supporterskare etter at han forlot Juventus forrige sommer. AFP PHOTO / NIKOLAY DOYCHINOV
HODEBRY: Antonio Conte har havnet på kant med Italias største supporterskare etter at han forlot Juventus forrige sommer. AFP PHOTO / NIKOLAY DOYCHINOV

Italias landslagssjef drapstruet etter skade på Juve-spiller

... men så viste det seg at Marchisio er ute i to uker – ikke åtte måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er alt annet enn rolig i den italienske leiren før EM-kvalikoppgjøret mot Bulgaria lørdag kveld.

Oppladningen til kampen har blitt preget av Claudio Marchisios korsbåndsskade, som ifølge Italias medisinske støtteapparat ville holde ham på sidelinjen i seks til åtte måneder.

Det fikk Juventus til å gå til frontalangrep på Antonio Conte.

– Han kommer til å bli husket som landslagstreneren med flest skader. Hvorfor trenes det så hardt på landslaget?, spurte John Elkann, president i selskapet som eier Juventus.

– Da jeg var i Juventus stilte han meg aldri disse spørsmålene, svarte Conte.

Betent forhold

Conte gikk fra dypt elsket til delvis hatet blant Juventus-supporterne da han bestemte seg fra å trekke seg som managerrollen midt i sesongoppkjøringen forrige sommer.

Med Massimiliano Allegri bak roret har den italienske storklubben fortsatt å dominere Serie A, i tillegg til å gjøre det godt i Champions League. 

Samtidig har Contes ettermæle, til tross for en storstilt gjenreisning av «den gamle dame», blitt stadig dårligere.

– Jeg så at Conte var rystet i morges. Etter gårsdagens kontroverser fikk han drapstrusler på internett. Jeg hadde et lengre møte med Conte og han er på ingen måte rolig. Han føler seg klandret for noe han ikke har skyld i, sa FIGC-president Carlo Tavecchio lørdag.

Uenighet om skadeomfanget

Kontroversene tok en ny vending da Juventus sent fredag kveld offentliggjorde resultatene fra deres egne undersøkelser av Claudio Marchisio.

Mens Italias støtteapparat hadde konstatert revet korsbånd, kunne Juventus utelukke dette. Forventet pause fra fotballen krympet derfor fra mellom seks og åtte måneder til to uker.

– Vi har aldri sagt at Marchisio trenger operasjon. Ei heller har vi sagt at det dreier seg om fullstendig avrevet korsbånd. Vi kan bare bekrefte det vi sa i går: at fire erfarne radiologer med over 30 års erfaring har påvist delvis avrivning av korsbåndet, svarte doktor Fabio Fanfani ifølge Corriere dello Sport. 

Juventus, på sin side, tar utgangspunkt i at midtbanespilleren kan rekke bortekampen mot Monaco i Champions League.