Russland krever seier etter skandalekamp

Hevder de ble tvunget til å fortsette etter bluss-skandale. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kampuret viste bare 20 sekunder da skandalen var et faktum i kvalikkampen mellom Montenegro og Russland.

Et bluss ble kastet fra tribunen og traff Russlands keeper Igor Akinfejev i hoderegionen. Keeperen ble båret av banen og sendt til sykehus i Podgorica med hjernerystelse og brannskader i nakken.

Takket fansen
Heldigvis gikk det bra med Akinfejev.

– Jeg vil si takk til alle dem som har støttet meg. Jeg føler meg bra nå, men jeg håper at noe slikt som skjedde i Montenegro ikke vil skje noe annet sted i verden, sier Akinfejev i en uttalelse.

Kampen ble avbrutt etter 66 minutter da en ny episode skapte opptøyer på banen. Dmitrij Kombarov ble truffet av en lighter da han skulle ta et innkast, og etter sammenstøt mellom spillere fra begge lag nede ved sidelinjen, begynte de russiske spillerne å vinke hverandre av banen. Nå er det opp til UEFA å vurdere hva som skjer videre med EM-kvalikoppgjøret. Russerne er ikke i tvil om hva som bør bli utfallet.

– Vi vil sende en offisiell klage til UEFA. Det sa vi til UEFA-delegaten umiddelbart etter episoden i kampens første minutt. Det var han som avgjorde at kampen skulle fortsette. Det russiske laget ble tvunget til å fortsette, men jeg vil understreke at vi advarte delegatene og UEFA om at vi ville sende en protest. Etter vårt syn bør Montenegro dømmes til å tape denne kampen, sier Nikolai Tolstoy, president i Det russiske fotballforbundet.

Kritisk Capello
Også Fabio Capello er kritisk til at delegatene valgte å fortsette etter bluss-skandalen.

– Min mening er at kampen burde blitt stoppet umiddelbart. Vi gjorde det kampdelegaten fortalte oss. Vi gikk ut på banen og spilte videre. Vi kunne ikke nekte å spille og stikke av, sier Capello.

UEFA avventer rapport fra kampdelegaten og dommeren før eventuelle disiplinære skritt tas.