DØDSPILOTEN: Påtalemyndigheten mener Andreas Lubitz med vilje krasjet Airbus-flyet med 149 andre om bord. Nå har tyske Bild ha snakket med pilotens ekskjæreste. FOTO: REUTERS/Foto-Team-Mueller
DØDSPILOTEN: Påtalemyndigheten mener Andreas Lubitz med vilje krasjet Airbus-flyet med 149 andre om bord. Nå har tyske Bild ha snakket med pilotens ekskjæreste. FOTO: REUTERS/Foto-Team-Mueller

Dødspilotens eks-kjæreste til tysk avis: – Lubitz sa at han ville gjøre noe som kommer til  forandre hele systemet

Den tidligere eks-kjæresten sier at hun husker spesielt én setning som Lubitz fortalte henne, ifølge Bild. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Germanwings-piloten Andreas Lubitz (27) fortalte sin tidligere kjæreste (26) at han ville gjøre noe slik at alle kom til å huske han, skriver den tyske storavisen Bild

Ifølge avisen arbeider eks-kjæresten som flyvertinne, og i fem måneder i fjor fløy de sammen i Europa. Hun går i artikkelen under navnet Maria W. 

Da hun først hørte om flykrasjet i Alpene, husket hun spesielt én setning som Lubitz hadde fortalt henne.

– En dag skal jeg gjøre noe som vil forandre hele systemet, og da vil alle vite navnet mitt og huske det, skal han ha sagt. 

– Jeg forsto aldri hva han mente, men nå gir det mening, sier Maria W. til Bild

Deler av intervjuet er allerede blitt gjengitt i en rekke europeiske medier, og får stor oppmerksomhet.

Få siste nytt i vårt livesenter!

– Våknet opp og skrek

Flyvertinnen skal ha gått fra Lubitz på grunn av hans personlige problemer og uberegnelige oppførsel.

Flyvertinnen forteller at piloten hadde problemer med mareritt, og at dette skremte henne. 

– Om natten våknet han opp og skrek, fordi han hadde mareritt. Han visste hvordan han skulle skjule hva han tenkte for andre mennesker, fortsetter hun. 

Synsproblemer

Fra før av er det kjent at Lubitz fikk behandling ved et sykehus, men det er ikke kjent hva han ble behandlet for. I tillegg skriver New York Times at han søkte hjelp for synsproblemer som kan ha satt pilotkarrieren i fare. 

Det er uvisst hvor alvorlig problemene var, men en med kjennskap til etterforskningen forteller til avisen at det kan ha vært psykosomatiske plager. 

Ikke funnet selvmordsbrev

Den franske påtalemyndigheten mener at Andreas Lubitz krasjet Germanwings-flyet med 149 andre om bord med vilje. Airbus A320-flyet krasjet tirsdag denne uken.

Det er ikke funnet noe selvmordsbrev, og etterforskere forsøker å finne årsaken til at Lubitz krasjet flyet. 

Europeiske flyselskaper har i kjølvannet av flykatastrofen i Alpene innført regler om at piloter aldri skal befinne seg alene i cockpit.

– Forsøkte å skjule sykdommen

Naboer og venner av Andreas Lubitz fatter ikke at mannen de kjente kan ha tatt med seg 149 mennesker i døden. TV 2 har snakket med en person som kjente ham, og sier han var vennlig og rolig.

Andreas Lubitz skal ha fått sykmelding for tirsdag, dagen da han krasjet flyet. Ifølge førstestatsadvokaten er det indikasjoner på at piloten skjulte sykdommen for arbeidsgiveren. 

Universitetssykehuset i Düsseldorf bekrefter at Lubitz hadde vært pasient hos dem de siste to månedene.