Italiensk høyesterett frikjenner Amanda Knox

Den italienske domstolen opphever dommene mot amerikanske Amanda Knox og hennes italienske ekskjæreste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Italiensk høyesterett frikjenner amerikanske Amanda Knox, også kjent som «Foxy Knoxy», og hennes italienske ekskjæreste for drapet på den britiske studenten Meredith Kerchne i 2007.

Knox var dømt til 28 år og seks måneders fengsel for drapet, var ekskjæresten Raffaele Sollecito dømt til 25 år.

Disse dommene blir nå opphevet og avgjørelsen er endelig, slo de italienske dommerne fast fredag kveld.

– Enormt lettet

I en uttalelse etter avgjørelsen fredag sier Knox at hun er enorm lettet og takknemlig etter at italiensk høyesterett omgjorde dommen, melder nyhetsbyrået AP.

Knox sier videre at hun visste at hun var uskyldig, og at dette ga henne styrke i de mørkeste stundene. Hun takker også sine støttespillere

Funnet halvnaken

Britiske Kerchner ble funnet halvnaken og med strupen skåret over i november 2007. Liket ble funnet i et hus hun delte med Knox i Perugia sentralt i Italia. Rettsmedisinere fant i alt 47 knivstikk på kroppen hennes, og aktoratet mente først at hun var utsatt for et satanisk ritual.

Innvandrer dømt

En innvandrer fra Elfenbenskysten, Rudy Guede, ble høsten 2008 dømt til 16 års fengsel for innblanding i drapet, men påtalemyndigheten mener at han ikke var alene om det.

Knox og Sollecito er i to ulike rettssaker funnet skyldige, i desember 2009 og januar 2014. Mellom de to rettssakene, i oktober 2011, ble imidlertid begge frikjent av en ankedomstol, noe som førte til at Knox straks reiste hjem til USA.

Frikjennelsen i 2011 ble begrunnet med at det var gjort en rekke feil under etterforskningen av saken.

NTB/TV 2