STORTALENT: Malaury Martin var et av Frankrikes største fotballtalent i ungdomsårene. Nå spiller han for Sandnes Ulf. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
STORTALENT: Malaury Martin var et av Frankrikes største fotballtalent i ungdomsårene. Nå spiller han for Sandnes Ulf. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

OBOS-ligaen: – Han var en av fransk fotballs største ungdomsstjerner

TV 2 Sporten spår utfallet av OBOS-ligaen. Fredag presenteres det siste laget som tar kvalifiseringsplassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag sparkes årets utgave av OBOS-ligaen i gang. 

Denne uken har TV 2 Sporten presentert tabelltipset for OBOS-ligaen.

I dag er vi kommet frem til den siste kvalifiseringsplassen.

TV 2 Sporten mener at det er mange år siden det har vært tøffere å rykke opp fra landets nest øverste divisjon enn det er i sesongen 2015.

Ja, kanskje helt tilbake til tiden på slutten av forrige tiår da det var flere pengesterke og ikke minst tradisjonsrike klubber som frekventerte nivå to.

Her er TV 2 Sportens vurdering av Sandnes Ulf:

3. plass:
Sandnes Ulf:
Sandnes Ulf vil ofte mønstre det eldste laget i divisjonen, med mye erfaring og god kvalitet. Den relativt ferske trener Bengt Sæternes vil ha gode muligheter for opprykk i sin første sesong i klubben.

Selv om det er markante profiler som har forsvunnet ut av portene på Sandnes Stadion, ser det ut som om klubben har klart å hente inn gode erstattere for disse.

Mye av stammen fra laget i fjor, som riktignok var altfor svake for Tippeligaen, er fortsatt disponibel for Sæternes. Det er hentet inn spillere med lang erfaring fra spill på høyere nivå, og vi mener troppen, selv om den er noe tynn i bredden, er god nok til å kjempe om direkte opprykk.

Malaury Martin røk korsbåndet i starten av fjorårssesongen. Han var en av fransk fotballs største stjerner i sine ungdomsår, og det knyttes store forventninger til at han er den som bringer laget tilbake til Tippeligaen. En utsøkt pasningsfot og presise dødballer slår han, men mangler kanskje noe av trykket i spillet som trengs i 1.divisjon.

Det vi ser på som en trussel mot at målsettingen om opprykk skal innfris er den noe manglende dybden i troppen. Troppen er voksen og skadeutsatt, slik at skader og slitasje trolig vil være nøkkelfaktor for om laget gjennom en lang sesong vil være sterkt nok til å konkurrere helt i toppen. Decamps, Skjølsvik, Martin, Bertelsen og Aanestad er spillere som ikke alltid har holdt seg skadefrie, noe de må gjøre i år for at oppholdet i 1.divisjon skal bli kortest mulig.

Fjorårsplassering: 16. plass og nedrykk fra Tippeligaen

OBOS-ligaen i altomfotball.no: Sandnes Ulf | Terminliste

Spillere inn: Engblom fra FK Haugesund, Bertelsen fra Viking FK, Torres fra Landskrona BoIS, Brochmann fra Sogndal IL, Geertsen fra Egersund IK.

Spillere ut: Midtsjø tilbake til RBK fra lån, Furebotn til Bodø/Glimt, Pepa til Island, Bytyqi til Viking FK, Sigurdsson til Regensburg, Brenes hjem til Costa Rica, Rubio tilbake til Sporting Lisboa.

Antatt lagoppstilling: Halldorsson – Aanestad, Decamps, Sola, Bertelsen – Langås, Martin, Raskaj, Skjølsvik – Helle, Engblom.

Nøkkelspiller: Hannes Thor Halldórsson. Islandsk A-landslagskeeper, det sier det meste på dette nivået!

Ung nøkkelspiller: Niklas Sandberg. Blant få unge i en «gammel» tropp. Noen innhopp i Tippeligaen i fjor, med stor løpskapasitet og fin venstrefot.

Sitat: – Jeg er imponert av hva som har møtt meg her i Sandes Ulf. Vi har vært solide i hele vinter.
Tomi Markovski, assistenttrener Sandnes Ulf.

Målsetting: Vi skal kjempe i toppen og kjempe om opprykksplassene!