OPPRYKK: Sogndals nye trener Eirik Bakke ønsker nok seg en tur tilbake til Tippeligaen på første forsøk. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
OPPRYKK: Sogndals nye trener Eirik Bakke ønsker nok seg en tur tilbake til Tippeligaen på første forsøk. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

OBOS-ligaen: – Ønsker seg opp fortest mulig

TV 2 Sporten spår utfallet av OBOS-ligaen 2015. Lørdag presenteres laget som TV 2 Sporten tror rykker direkte opp fra OBOS-ligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå er kun to dager til OBOS-ligaen sparkes i gang.

I dagene frem til seriestart har TV 2 Sporten presentere tabelltipset for OBOS-ligaen.

Lørdag er vi kommet frem til det første laget som TV 2 Sporten tror rykker opp.

Det er lenge siden det har vært tøffere å rykke opp fra landets nest øverste divisjon enn det er i sesongen 2015.

Her er TV 2 Sportens presentasjon av Sogndal.

2. plass:
Sogndal:
Alle ting er som de skal være i Sogndal. En sesong i 1.divisjon er ingen krise for klubben, noe som definitivt vil være en styrke i kampen om å rykke opp igjen til Tippeligaen. Det viktigste er å tenke langsiktig og ivareta klubbens verdier og omdømme.

Likevel tror vi både klubb og spesielt den nye treneren Eirik Bakke ønsker å returnere snarest mulig til Tippeligaen. Og muligheten for det er i aller høyeste grad tilstede. Spillerstallen har en god blanding av erfaring og ungt pågangsmot, samt kanskje det viktigste nemlig kvalitet. 

Vi tror det skal bli tøft å hanskes med Sogndal i år, og at de ikke har kravet om opprykk hengende over skuldrene tror vi er positivt. Det vi vet er positivt er at motstanderne ikke ser det som veldig gjevt å møte de hver gang alla Brann, men snarere gruer seg litt til å møte et fysisk, dødballsterkt og kjempende Sogndal. 

Men Sogndal må beregne å måtte styre kamper i større grad, noe de ikke er altfor glade i og har fersk erfaring med. Det blir spennende å se om Bakke og Sogndal har tilegnet seg denne egenskapen gjennom vintermånedene, slik at de kan trenge igjennom lag som ikke kommer for tre poeng på Fosshaugane Campus men er fornøyd med ett i bussen hjem.

Fjorårsplassering: 15. plass og nedrykk fra Tippeligaen.

OBOS-ligaen i altomfotball.no: Sogndal | Terminliste

Spillere inn: Grodås fra Hødd IL, Shroot fra Hødd IL, Øy fra Årdal FK, Ryland fra Florø, Lefdal fra Nordjordeid, Sukke på lån fra Sarpsborg 08, Kjemhus fra Fana, Jim Johansen på lån fra Bodø/Glimt.

Spillere ut: Nilsen til Mjøndalen IF, Lysne studier, Ofere til Inverness, Søderberg, Udjus tilbake til LSK fra lån, Hopen til Levanger FK, Brochmann til Sandnes Ulf, Valgarsson til Ørebro, Nesse Stephensen til Åsane.

Antatt lagoppstilling: Dyngeland – Teniste, Utvik, Patronen, Grodås – Sarr, Bolseth – Strand, Flo, Shroot - Otoo.

Nøkkelspiller: Mahatma Otoo. Toppscorer? Hvis han blir på dette nivået sesongen ut er det en stor sjanse for at Otoo er årets toppscorer.

Ung nøkkelspiller: Petter Strand. Flott løpskraft og ofte involvert i målpoeng.

Sitat: – Vi har som mål å være en av kandidatene til et direkte opprykk, men bruker ikke mer ressurser enn det vi har for å nå målet.
Håvard Flo, sportssjef.

Målsetting: Opprykk til Tippeligaen, på egne premisser.