UREALISTISK: Kravene fra supporterne til Fredrikstad er skyhøye og urealistiske skriver Thomas Berntsen. Her er målvakt Masalin. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
UREALISTISK: Kravene fra supporterne til Fredrikstad er skyhøye og urealistiske skriver Thomas Berntsen. Her er målvakt Masalin. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

OBOS-ligaen: – Kravene er skyhøye og urealistiske

TV 2 Sporten spår utfallet av OBOS-ligaen. Fredag presenteres tre av lagene som TV 2 Sporten tror havner på kvalik.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 Sporten vil i dagene fremover presentere vårt tabelltips for OBOS-ligaen, som sparkes i gang på mandag.

Vi har allerede presentert hvilke klubber som tar plassene fra 7-16.

Torsdag presenterer vi de tre klubbene TV 2 Sporten tror vil stikke av med de tre første kvalifiseringsplassene.

Her er TV 2 Sportens vurdering:

4. plass:
Hønefoss BK
HBK var en av førstedivisjons beste lag i fjor høst. De har gjort «tunge» investeringer i spillertroppen og vil helt klart ha et ord med i laget om de direkte opprykkplassene.

En del spillere har forlatt Hønefoss foran denne sesongen. Uansett så var det viktigste i dette vinduet å få forlenget med den veldig spennende stopperen Seck, samt å erstatte Riski på topp. Med Seck og Mané på plass har laget to av de største profilene i divisjonen i sine rekker, og to spillere som ganske sikkert vil prege årets sesong.

Med den gode høstsesongen i mente og at rutinerte Skarsfjord har fått satt enda mer preg på både treningshverdag og lag, har vi god tro på at HBK kan blande seg inn i kampen om direkte opprykk. Laget fremstår som gjerrige og godt organiserte, og er sterke både i kontringsspillet gjennom Mané og Beugre og på dødball.

I motsetning til de andre «tunge» lagene som er forventet i toppen, finnes det ikke så store forventninger og press på HBK i år. Vi har inntrykk av at omgivelsene er meget godt fornøyd hvis laget er med å kjemper der oppe, men ikke går av skaftet i negativ betydning hvis det ikke blir opprykk.

Hvis vi skal sette fingeren på noe hos HBK er at laget har virket noe baktungt og fantasiløst i en del kamper, både på høsten i fjor og i årets treningskamper. I tillegg kan man kanskje si at fra å være i bunnstriden i fjor til å gå direkte opp i Tippeligaen er et for stort sprang å ta, selv for en ringrev som Skarsfjord. Eller kanskje ikke?

Fjorårsplassering: 11. plass i 1.divisjon.

OBOS-ligaen i altomfotball.no: Hønefoss | Terminliste

Spillere inn: Mané (IFK Gøteborg), Seck (permanent overgang fra Diambars), Hamuntenya (Strømmen IF), Omenaas (FK Lyn), Anyora (FK Haugesund), Braaten (Bodø/Glimt), Drame(Brann).

Spillere ut: Kaland (Varberg BoIS), Pedersen (KIL Toppfotball), Sigurdsson lagt opp, Riski (FK Haugesund), Larsen (tilbake til SK Brann fra lån), Qaka (Sarpsborg 08), Abenzoar (FFK), Nygaard til USA, Kildentoft tilbake til Danmark, Kalezić (lån til Bærum).

Antatt lagoppstilling: Jarosinski – Seck, Solli, Braaten – Hamuntenya, Kolehmainen, Anyora, Hæstad, Groven – Mané, Beugre.

Nøkkelspiller: Malick Mane. Potensiell toppscorer i divisjonen. Uortodoks, og vil runde 15 mål hvis han er nok påskrudd.

Ung nøkkelspiller: Abdoulaye Seck. Et monster av en spiller. Kraft og fysikk, en ny Kara?

Sitat: – Vi har sett sterke ut i oppkjøringen, og ikke sett noen særlige svakhetstegn.
Øyvind Hoås, spisslegende.

Målsetting: Topp 6.

5. plass:
Fredrikstad:
Fredrikstad FK må leve med forventninger fra sine omgivelser om opprykk hengende over sine skuldre, uavhengig om det er grunnlag for slike forventninger eller ikke.

TAP: Fredrikstad tapte kvalifiseringskampen mot Mjøndalen i fjor. I år håper trener Håkon Wibe Lund(t.v) og Geir Bakken (t.h) på opprykk. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
TAP: Fredrikstad tapte kvalifiseringskampen mot Mjøndalen i fjor. I år håper trener Håkon Wibe Lund(t.v) og Geir Bakken (t.h) på opprykk. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Med at klubben går ut og sier at de går for opprykk kommer laget til å få om mulig et enda større forventningspress på seg. Etter hva vi kan fatte så er vel ikke det trener Wibe Lund aller mest ønsker seg. Kravene til laget er allerede skyhøye, og etter vår mening for høye i forhold til hva som er realistisk.

FFK har sett solide ut i vinter og gjort flere gode prestasjoner og resultater. De virker godt organiserte og har en god «team-spirit» i laget. Hvis de får brukt sine antatt beste i de fleste kampene kan laget fort blande seg inn i kampen om de gjeveste plassene på tabellen, så bra er de 11-14 beste. Men bredden i troppen er helt klart en begrensning gjennom en lang og tøff sesong.

Wibe Lund & Co er et moderne og etter hvert erfarent trenerteam og vi er spente på om de klarer å løfte noen av de unge lovende gutta opp på et godt nok nivå til å motbevise våre antagelser om manglende bredde. Klarer de det så kan det bli riktig så morsomt på Fredrikstad Stadion utover sommeren.

Fjorårsplassering: 6. plass i 1. divisjon.

OBOS-ligaen i altomfotball.no: Fredrikstad | Terminliste

Spillere inn: Straith, Nazari (lån fra Malmø FF), Kjelsrud Johansen (lån fra Odd BK), Hammar (lån fra Malmø FF), Burgos (lån fra MLS), Abenzoar (Hønefoss BK).

Spillere ut: Stene (Ranheim IL), Grorud (Fram Larvik), Martinsen (Råde), Aleesami (IFK Gøteborg), Holmvik (Bryne FK), Solberg.

Antatt lagoppstilling: Masalin – Rafn, Abenzoar, Hammar, Sansara, – Olsen, Adarmola, Naziri, Åsheim – Nystrøm, Johansen.

Nøkkelspiller: Netan Sansara. Kaptein og vært stødig siden ankomst sommer i fjor.

Ung nøkkelspiller: Henrik Kjelsrud Johansen. Vil han endelig få sitt gjennombrudd? Hardtarbeidende og duellsterk.

Sitat: – Vinteren har vært veldig bra, fått mange gode svar og treningskampene har vært positive.
Alexander Olsen, assistenttrener.

Målsetting: Fredrikstad FK går for opprykk!

6. plass:
Kristiansund:
KBK havnet på en kruttsterk fjerdeplass forrige sesong. Med riktig flyt tror vi de har god mulighet til å blande seg inn i toppkampen også denne sesongen.

KBK har hatt prestasjonsforbedring i de 11 siste sesongene, en fantastisk prestasjon i seg selv. Bredden i troppen tilsier at de kanskje kan fortsette utviklingen også i år. De har stor konkurranse om plassene, spesielt sentralt på stopperplass og på midten.

Det er to forhold som gjør oss skeptiske til om KBK klarer å bli bedre enn i fjor. For det første har det forsvunnet mange målpoeng ut av klubben med Kalludras og Mendys klubbskifter til henholdsvis Sarpsborg 08 og Sandefjord Fotball.

For det andre så er konkurransen i toppen av tabellen tøffere i år enn på flere sesonger. Så selv om KBK forbedrer sin egen prestasjon, tror vi det skal holde hardt til å avansere ytterligere på tabellen fra i fjor.

Fjorårsplassering: 4. plass i 1. divisjon.

OBOS-ligaen i altomfotball.no: Kristiansund | Terminliste

Spillere inn: Leigh (Sandefjord), Agdestein (lån fra Haugesund) El Haj (Strømmen IF), Berg (Bærum SK), White (Strømmen IF), Hagen (Nest Sotra), Gregersen (lån fra Molde FK).

Spillere ut: Kalludra (Sarpsborg 08), Mendy (Sandefjord Fotball), Idriz (Ham/Kam).

Antatt lagoppstilling: Monsson – Coly, Gregersen, Næss Lund, Sivertsen – Berg, Rødsand, Ulvestad, White – Stamnesstrø - Bamba.

Nøkkelspiller: George White. Må slå til for at Kalludra og Mendy ikke skal bli savnet for mye. Har potensial til å skaffe tilveie 20 målpoeng alene.

Ung nøkkelspiller: Stian Gregersen. Stort stoppertalent på lån fra Molde med stor rekkevidde lang bakken og i lufta.

Sitat: – Skadeplaget i hele vinter, men det begynner å se bra ut nå.
Kjetil Thorsen, daglig leder.

Målsetting: Vi skal være blant de 20-25 beste lagene i norsk fotball de neste årene, et varig prosjekt over tid.