UMULIG: Thomas Berntsen tror det blir en umulig oppgave for Bærum-trener Roar Johansen å kopiere fjorårssesongen til laget. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
UMULIG: Thomas Berntsen tror det blir en umulig oppgave for Bærum-trener Roar Johansen å kopiere fjorårssesongen til laget. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

OBOS-ligaen: – Han får en umulig oppgave

TV 2 Sporten spår utfallet av OBOS-ligaen. Tirsdag presenteres lagene TV 2 Sporten mener redder plassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag 6. april sparkes OBOS-ligaen i gang.

Frem til seriestart vil TV 2 Sporten presentere tabelltipset for OBOS-ligaen. Mandag presenterte vi lagene som vi tror rykker ned.

Nå er vi kommet til de lagene vi tror sikrer seg spill i OBOS-ligaen etter kommende sesong.

Det er små forskjeller lagene i mellom og så jevn som førstedivisjon ofte er så kan det være skader, stang inn/ut og karantener som kan gjøre utslag på flere plasser på tabellen.

Her er lagene vi tror kommer på plassene fra 10 til 12: 

10. plass:
Strømmen:
Strømmen IF går inn i sin sjette sesong på rad i landets nest øverste divisjon, en imponerende prestasjon rammebetingelsene tatt i betraktning.

Økonomien er på stell, klubben gikk med et solid overskudd i år. Likevel er det edruelighet som preger satsingen rundt laget fra nedre Romerike. Spillerlønninger blir holdt relativt lave, og det er ikke noe jåleri å spore selv om de nå er erfarne på dette nivået. Ja kanskje skulle man ønske at man hadde klinket litt ekstra til, slik at mulighetene for kvalik hadde vært enda større.

Spillertroppen har ikke på lenge vært så tidlig spikret, flere av de sentrale brikkene falt tidlig på plass. Men resultatmessig har den nye trener Espen Olsen, som har gått gradene fra spiller til assistent til hovedtrener i klubben, slitt foreløpig. Det hersker allikevel ro på Strømmen da de ser fremgang i prestasjon fra kamp til kamp.

Nøkkelen til suksess, og da mener vi kliv oppover på tabellen fra fjoråret, er å holde nøkkelspillerne skadefrie. Både nyankomne Andresen, Schulze, Ramsland og Konate er veldig skadeforfulgte. Holdes disse friske kan det kjempes om en kvalikplass. Er disse mye fraværende så kan man måtte se seg over skulderen og ned mot nedrykksstreken.

Fjorårsplassering: 10. plass i 1. divisjon.

OBOS-ligaen i altomfotball.no: Strømmen | Terminliste

Spillere inn: Thomas fra Newport County Wales, Blårud fra VIF Fotball, Andresen fra Ull/Kisa, Melgalvis fra Brummundal, Bolstad fra egen jr, Nergaard Sørensen fra Lørenskog.

Spillere ut: Hamuntenya til Hønefoss BK, White til KBK, Bingham til San Jose Earthquakes, Mirceta(ukjent klubb), Skogsrud tilbake til Sandefjord, El Haj til KBK.

Antatt lagoppstilling: Thomas – Jahr, Andresen, Strømnes, Lange – Næss, Schulze, Achrifi, Moen Hansen – Aasen, Ramsland.

Nøkkelspiller: Steinar Strømnes. Kaptein og kontinuitetsbærer. Stødig forsvarsspiller som styrer laget med kløkt og klokskap.

Ung nøkkelspiller: Eirik Schulze. Drivende god på sentral midtbane i fjor, i de kampene har var skadefri. Skadefri i hele år?

Sitat: – Vi har beholdt nesten hele laget fra i fjor, og har for første gang på årene i 1.divisjon hatt mulighet til å bygge på fra året før.
Espen Olsen, hovedtrener

Målsetting: Bedre enn i fjor da det ble en 11.plass.

11. plass:
Nest-Sotra:
Vi er imponerte over Nest Sotra og deres satsing på unge og lokale spillere. Og er imponerte hvis de klarer å forbedre sin plassering fra i fjor.

Nest-Sotra startet fjoråret på en fremragende måte. De var lenge oppe og kjempet om kvalikplass. Men med spillere ut midtveis i sesongen samtidig som trener Alexander Strauss forlot skuta til fordel for Godset, ble det en heller mager høst. Med kun to seire på de ti siste kampene kunne faktisk laget ha rykket ned i siste serierunde, men sikret plassen med ett poeng.

Meget meritterte Michael Schønberg har overtatt som hovedtrener etter at klubblegenden Hetlevik styrte skuten i fjor høst. Hetlevik er nå disponibel som spiller igjen, og gir trener Schønberg et meget habilt alternativ i midtbaneleddet. Schønberg kommer fra jobben som assistenttrener i VIF Fotball og har allerede satt sitt preg på laget med knallhard disiplin og høy treningsintensitet.

Det er vår mening har Nest Sotra tre av divisjonens mest spennende offensive spillere i sine rekker. Furdal tok divisjonen med storm i fjor med sitt flotte blikk for spillet. Næss og Skålevik på topp noterte seg for hele 12 mål hver, noe som gjør de til meget attraktive spillere for klubber i divisjonen over.

Vi tror Nest Sotra styrer greit unna nedrykksstrid, men er usikre på dekningen i troppen som gjør at vi er usikre på hvor langt opp de kan nå på tabellen. Havner de foran lag som f. eks Bryne og Hødd blir vi meget imponert over hva de får til med små ressurser og lokalt tilsnitt på spillertroppen.

Fjorårsplassering: 12. plass i 1. divisjon.

OBOS-ligaen i altomfotball.no: Nest-Sotra | Terminliste

Spillere inn: Bjørsvik fra VIF Fotball, Wichne fra Fana IL, Øvretveit fra Brann, Iqbal fra VIF Fotball, Rahmani fra VIF Fotball, Pedersen vederlagsfritt.

Spillere ut: Duré til Åsane Fotball, Sanchez Olsen til Åsane, Kalve til Åsane Fotball, Alba tilbake til VIF Fotball fra lån, Hagen til KBK, Hopen til Levanger.

Antatt lagoppstilling: Øvretveit – Iqbal, Haugsdal, Bjørsvik, Martinsen – Hammarsland, Zachariassen, Furdal, Aksnes – Næss, Skålevik

Nøkkelspiller: Johnny Furdal. Til tider magisk god i sin 10’er rolle i fjor. Teknikk av høy klasse og godt blikk for spillet.

Ung nøkkelspiller: Steffen Lie Skålevik. Lagets toppscorer i fjor med 12 mål. En sesong til så er det Tippeligaen neste.

Sitat: – Vi står på maks og gleder oss til sesongen. Vi ligger bra an, og spillerne har blitt ett år eldre!
Michael Flyholm, daglig leder

Målsetting: Gjerne vinne hver eneste kamp vi spiller.

12. plass:
Bærum
Vi mener Roar Johansen har en bortimot umulig oppgave i å kopiere fjorårssesongen til Bærum.

Bærum hadde en formidabel sesong i fjor, hvor spesielt høstsesongen var storartet. Laget så lenge ut som om de skulle spille kvalikkamp mot Brann om retten til spill i Tippeligaen, men en sen utligning og deretter tap for Mjøndalen satt en stopper for det. Vi føler at Bærum kom inn i en kunstig god flyt i fjor, og sånn sett overpresterte litt i forhold til hva mannskapet egentlig er godt for.

Viktige brikker har forlatt klubben fra Sandvika. Trener gjennom mange år, Morten Tandberg, har gått til VIF, Berg til Kristiansund og lagets kaptein de siste sesongene Sandbu har lagt skoene på hylla. I tillegg kan det se ut som om meget habile Nervold sliter med å komme seg på banen, i hvert fall i vårsesongen. Det knyttes forventninger til om disse tomrommene fylles, selv om mye kvalitet har kommet inn både på trener og spillersiden.

NESTEN: Det ble bare nesten for Bærum i kvalifiseringskampen mot Mjøndalen i fjor. Her juble de etter å ha scoret 1-0, Mjøndalen vant kampen 4-1.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NESTEN: Det ble bare nesten for Bærum i kvalifiseringskampen mot Mjøndalen i fjor. Her juble de etter å ha scoret 1-0, Mjøndalen vant kampen 4-1. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Vi mener det er viktig for omgivelsene rundt Bærum å forstå at det ikke er bare er å kopiere resultatene fra forrige sesong. Det er internt i laget en edruelighet som vi mener er riktig, det å sikre plassen først og fremst før man retter fokuset andre steder. For vi blir ikke overrasket hvis Bærum er det laget som avviker mest fra tabellplasseringen de fikk i fjor, selv om vi ikke ser helt for oss at de rykker ned en divisjon.

Fjorårsplassering: 5. plass i 1. divisjon.

OBOS-ligaen i altomfotball.no: Bærum | Terminliste

Spillere inn: Giæver fra Ull/Kisa, Alba fra VIF Fotball, Gage fra Nyköpning, Isegran fra Strømsgodset, Devaux fra Strindheim, Kalezić på lån fra Hønefoss.

Spillere ut: Berg til Kristiansund, Sandbu lagt opp, Nguen tilbake til Strømsgodset, Pellegrino til LSK

Antatt lagoppstilling: Flasza – Nedrebø, Isegran, Pedersen, El Masrouri – Gage, Warshaw, Tollås, Giæver – Aalbu, Alba

Nøkkelspiller: Andreas Aalbu. Produserte målpoeng i fleng og gjorde så at savnet av toppscorer Pellegrino ble marginalt. Sterk på offensive og defensive dødballer.

Ung nøkkelspiller: Riki Tomas Alba. Skal han endelig få ut sitt potensialet? Rask og sterk som en okse.

Sitat: – Vi ønsker fortsatt å dominere kamper med ball, men resultat er viktigere enn spillestil.
Roar Johansen, hovedtrener

Målsetting: Få 40 poeng raskest mulig. Deretter se fremover mot de lagene med ambisjoner om opprykk.