Minis dom: – Ødegaard skal spille fra start

TV 2s fotballekspert Mini Jakobsen har tatt ut laget han mener bør starte mot Kroatia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ZAGREB (TV 2) Da Martin Ødegaard og Norge ankom Marbella mandag denne uken var det få som mente at 16-åringen fortjente en startplass når det norske laget skal bryne seg på Kroatia i kveld.

Mens alle ville forhøre seg seg om den tøffe tiden i Madrid, var unggutten selv klar på at det var landslagsfotballen han ville fokusere på den kommende uken.

Og det har han tydeligvis klart. For på treningene på den spanske solkysten denne uken har Ødegaard vært best. Onsdag kunne vi også se at han ble drillet som spiss da laget holdt formasjonstrening på den strøkne gressmatta på Marbella Football Center.

Nielsen og Ødegaard på topp
Nå mener TV 2s fotballekspert Mini Jakobsen, som senest i høst i fjor var skeptisk til at Ødegaard i det hele tatt skulle være med i troppen, at stortalentet bør få starte på topp mot Kroatia.

– Jeg har fulgt hver trening og nesten hvert spark på ballen denne samlingen. Og Martin Ødegaard må få starte. På trening har han vært best i den posisjonen. Han har vært bedre enn Tarik Elyounoussi. Så for meg er det ingen tvil. Ødegaard skal starte denne kampen, sier han.

Sammen med Ødegaard på topp vil Mini ha Håvard Nielsen. Han mener at Oslo-guttens kvaliteter er det Norge trenger i denne type kamper.

– For meg er det helt klart at Håvard Nielsen kommer til å starte. Vi er nødt til å ha na noen som kan stikke i bakrommet. Noen som ikke bare vil ha ballen i beina, men som også kan ta Kroatias stoppere med på løp. Og der er Håvard Nielsen best, sier han.

Får skryt av Moa
Mohammed Abdellaoue starter nok på benken, men kan fort komme inn og få et etterlengtet landslagscomeback.

Stuttgart-spissen er mektig imponert over det han har sett Ødegaard gjøre på trening.

– Han har vært utrolig frisk på trening. Lett og fin. Han er en herlig fotballspiller som man bare nyter å se på. Det er utrolig kult å se at han tar nivået med en gang. For det har han gjort fra dag én, sier Moa.

Usikker på venstreback-posisjonen
En annen posisjon det har vært usikkerhet rundt er venstrebacken. Martin Linnes har spilt godt i den posisjonen tidligere i kvalifiseringen, og i tillegg er Vegard Eggen Hedenstad i troppen. Men Mini er sikker på at Tom Høgli får den plassen.

– De kommer til å gå for rutinen til Høgli der. I tillegg vet vi at han nesten aldri spiller en dårlig landskamp, sier han.

Se hele laget oppe til høyre i artikkelen

Fasiten på om Mini har rett får vi først lørdag ettermiddag. Er du enig med vår ekspert? Hvem mener du bør starte? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under

SPISSDUO? Mini Jakobsen tror denne duen starter på topp for Norge. Terje Pedersen / NTB scanpix
SPISSDUO? Mini Jakobsen tror denne duen starter på topp for Norge. Terje Pedersen / NTB scanpix