– Hvis jeg fortsetter sånn, så ryker rekorden til Odd Iversen

Pål André Helland er første navnet på blokken for Ingebrigtsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kåre Ingebrigtsen håper han kan velge blant samtlige spillere når serien skal sparkes i gang 2. påskedag, men i følge RBK-treneren er det bare én spiller som er garantert startplass.

– Pål André spiller, gliste han etter kampslutt i Abrahallen i dag.

Pål André Helland scoret sitt ellevte mål i RBKs sesongoppkjøring da Rosenborg slo Kristiansund BK 3-1.

– Jeg er vel ganske sikker på flere plasser, men jeg vil gi de påskeuka på å overbevise meg. Jeg har mange gode spillere, sier RBK-treneren.

Vil komme i gang

Den ene som har fått garantert en plass er naturligvis utålmodig.

– Nå er jeg drittlei oppkjøring og vil bare komme i gang med sesongen. Jeg håper å holde på scoringsformen. Det var vel min femte eller sjette kamp fra start. Hvis jeg fortsetter med dette scoringssnittet i sesongen, så ryker vel rekorden til Odd Iversen., sier Helland etter det han selv mener er mål nummer tolv i sesongoppkjøringen.

– Jeg scora også i den 2x30-minutterskampen mot Byåsen. Blir ikke det godkjent?

Alexander Søderlund og Holmar Eyjolfsson var også tilbake i kamp for RBK i dagens generalprøve.

Eyjolfsson var tilbake etter tåbruddet for en drøy måned siden, og startet i midtforsvaret, en plass han kommer til å ha fast ved siden av kaptein Tore Reginiussen. Kapteinen er den eneste spilleren som ikke er 100 %.

– Han kan rekke det, det kommer vi til å vite i løpet av de neste dagene, sier RBKs medisinske koordinator Håkon Schwabe.

Alexander Søderlund pådro seg en leddbåndskade i treningskampen mot Bodø/Glimt 12. februar. Han kom inn i pausen, men gikk målløs og mutt av banen.

– Alexander fikk et kne i ryggen tidlig og følte han ble hemmet av det i dag, det var nok derfor han ikke så så blid ut da han gikk av, forklarer Schwabe.

Grei seier
Det første målet kom etter 29 minutter. Emil Nilsen ble felt innenfor 16-meteren , og Tomas Malec satte straffen hardt langs bakken til venstre for keeper.

Fem minutter ut i andre omgang utligner Magnus Stamnestrø for Kristiansund. 

I likhet med Søderlund kom også Pål André Helland inn i pausen og fikk etter hvert satt fart på Rosenborgs angrepsspill.

Etter 68 minutter slo han inn en corner som landet på hodet til junior Erlend Reitan, og RBK gikk opp i 2-1.

RBKs tredje sto Helland for selv, etter at Mike Jensen i det 81. minutt plukket opp en feilpasning fra KBK godt inne på bortelagets halvdel.

Mange på landslag

André Hansen, Riku Riski, Jonas Svensson, Jørgen Skjelvik, Stefan Strandberg, Fredrik Midtsjø, Per-Magnus Steiring, Sivert Solli, John Hou Sæter og Andreas Helmersen er alle på landslagsoppdrag. Dermed fikk flere juniorer prøve seg i dagens kamp for RBK, som altså er den siste kampen før serieåpningen mot Aalesunds FK på Lerkendal 6. april.

– Nå skal vi sørge for å samle overskudd den siste uka. Spillerne får litt fri, så jeg håper de bruker tiden fornuftig, sier RBK-treneren, som har gitt spillerne fri frem til tirsdag. Fra da av er laget samlet helt frem til alvoret startet neste uke.

– Jeg håper de vet å slappe av og ikke prøver seg på ski i påska. I hvert fall ikke danskene, avslutter treneren.