VEKKER INTERESSE:  Martin Ødegaard har gjort sakene sine bra på treningene før kampen mot Kroatia. Nå er han aktuell for startplass.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VEKKER INTERESSE:  Martin Ødegaard har gjort sakene sine bra på treningene før kampen mot Kroatia. Nå er han aktuell for startplass.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Spøkefull Kroatia-sjef ville ha Ødegaard-informasjon

Niko Kovac ville gjerne ha info om det norske stortalentet kom til å starte kampen eller ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ZAGREB (TV 2) Martin Ødegaard har lenge vært den store snakkisen i norsk fotball, og da Kroatia fredag holdt pressekonferanse i forbindelse med lørdagens kvalikkamp mot Norge ble den norske 16-åringen tema igjen.

- Kan bli en Real Madrid-stjerne
Både Kroatias trener Niko Kovac og kaptein Darijo Srna var til stede, og sistnevnte fortalte at han forventet en tøff kamp mot Norge.

- Jeg forventer en tøff kamp. De har et ungt og godt lag, og vi har sett noen kamper som de har spilt tidligere. Men vi spiller for fansen, og jeg håper vi kan spille fin angrepsfotball, sier han.

TV 2 fulgte opp med et spørsmål om han trodde han kom til å spille mot 16-åringen på lørdag.

- Jeg håper det, smilte kapteinen.

Også trener Kovac måtte uttale seg om Ødegaard. VG lurte på hvor mye han visste om det norske stortalentet

- Han er et stor talent som vår egen Alen Halilovic. Jeg vet ikke om han vil starte i morgen, men vi følger med på det dere skriver, så dersom du har info så vil jeg gjerne ha det, spøkte Kroatia-sjefen før han ble seriøs igjen:

- Han har gode kvaliteter og en veldig god venstrefot. Men det er klart at han er ung og må utvikle seg. Men jeg er tror han kan utvikle seg til å bli en stor stjerne i europeisk fotball og Real Madrid.

Har vært god på trening
Ødegaard har hatt en fantastisk treningsuke sammen med det norske laget. Per-Mathias Høgmo har drillet unggutten i en spissrolle når laget har kjørt formasjonstrening.

Nå tror mange at 16-åringen kan bli å se fra start når Norge møter Kroatia i morgen.

På torsdagens pressekonferanse i Marbella innrømmet også Høgmo at han var imponert av det Real Madrid-spilleren har vist de siste dagene.

– Martin har vært veldig god. Jeg synes han har vist det som bor i ham. Han har vært stabilt god med ball, og har også vist større frekvens i spillet sitt. Jeg synes faktisk at han allerede bærer preg av å ha trent på et høyt nivå over lengre tid, sa Høgmo.

Ødegaard og resten av det norske laget har siste trening fredag kveld. Først lørdag vet vi om unggutten vil få sin andre start for A-landslaget. Høgmo bekrefter imidlertid at unggutten er klar for oppgaven.

– Alle spillerne som er tatt ut til denne kampen er klar for å gjøre en jobb. Derfor er de der. Det gjelder også Martin Ødegaard, sa han på fredagens pressekonferanse.