Alexander Kristoff ble ummer fire i E3 - Harelbeke. AFP PHOTO/BELGA PHOTO YORICK JANSENS
Alexander Kristoff ble ummer fire i E3 - Harelbeke. AFP PHOTO/BELGA PHOTO YORICK JANSENS

Kristoff tapte spurten om pallplass

Alexander Kristoff ble slått med noen centimetere i belgisk semiklassiker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

E3 - Harelbeke gikk med fem nordmenn fra start, men endte uten noen av dem på seierspallen.

Skys Geraint Thomas vant, mens Alexander Kristoff tapte spurten om tredjeplassen.

Rittet var preget av mange fall på de første milene. Stjerner som Fabian Cancellara og Thomas Voeckler var blant dem som måtte bryte. Også Vegard Breen i Lotto-Soudal ble rapportert som brutt etter krasj.

Fjorårsvinner Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), Zdenek Stybar (Etixx-Quick Step) og Geraint Thomas (Sky) rykket og dannet et knallsterkt brudd med rundt tre mil igjen. 

Greg van Avermaet, som BMC kjørte hardt for i tet, slo kråke og gikk i bakken 18 km før mål. Fallet gjorde at brudd-trioen økte ledelsen fra 20 til 50 sekunder. Både Boasson Hagen og Kristoff var da med i teten på hovedfeltet.

Katjusja-laget til Kristoff forsøkte å kjøre inn bruddet, men maktet det ikke.

4,3 km fra mål angrep Geraint Thomas og parkerte en sliten Peter Sagan. Zdenek Stybar maktet heller ikke å følge den 28 år gamle waliseren, som kunne fosse til seier under ledelse av sin norske sportsdirektør Gabriel Rasch.

– Det fungerte perfekt, det rykket der, sa han etterpå.

Stybar tok andreplassen.

Peter Sagan ble tatt igjen av hovedfeltet. I spurten om tredjeplassen var både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff involvert.

Boasson Hagen kom seg ikke i god nok posisjon, men Alexander Kristoff knivet med Stybars lagkamerat Matteo Trentin om den siste pallplassen. Dessverre ble et nok et knepent spurt-tap for Kristoff, som forrige helg ikke var langt unna en seier i Milano-Sanremo.

Kristoff ble nummer fire, mens Boasson Hagen ikke var blant topp ti.