Endelig seier for supertalentet

E-sportens Martin Ødegaard tok sin første skalp i Altibox-ligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Talentfulle Tobias "SolO" Glenne (14) har hatt en tung start i Altibox-ligaen, med tap mot både Cato "ReaVer" Solstad og Jens "Snute" Aasgaard i StarCraft 2.  Fredag kveld løsnet det endelig da han slo Tord "Northbrute" Løken 3-2 direkte på TV 2 Sumo.

(Avslutningen av kampen ser du i videovinduet i toppen av saken)

Denne artikkelen er levert av Gamermag.no – et norsk nettsted med e-sport i hovedfokus.

Det har vært knyttet store forventninger til Glenne, som bare 14 år gammel ble plukket opp av det internasjonale laget ROOT Gaming. Han har hatt en noe tung start i ligaen med to strake tap.

Hans motstander i fredagens StarCraft 2-oppgjør, Løken, har også tapt mot Norges suverene nummer én og ligafavoritt, Jens "Snute" Aasgaard. I hans andre kamp møtte han kvalifiseringens store overraskelse, Cato "ReaVer" Solstad. Sistnevnte slo Glenne i første kamp, men Løken viste styrke da han vant 3-1.

Startet med tap

På det første kartet (i best av fem-serien) valgte begge spillerne rimelig standard strategier, og selv om Glenne spilte litt mer defensivt enn vanlig klart Løken å overmanne forsvaret hans og forårsake tidlig skade. I intervjuet etter kampen forklarte Glenne at han ikke hadde forventet at motstanderen skulle bygge "Banshees" og at han endte opp med å glemme "Hellbats."

ROOT Gaming-spilleren var tydelig nervøs i sin første kamp og klarte aldri å forsvare seg da Løken presset på, og etter 14 minutter var det hele over. Løken hadde tatt det første kartet.

God speiding

Det var tydelig at Løken hadde fått blod på tann, og han gikk for en så kalt "cheesy" taktikk; han håpet at han ved hjelp av et overraskelsesmoment skulle klare å vinne det andre kartet tidlig. Han bygget soldatproduserende bygninger ute på kartet for at de skulle få en kortere vei å gå for å komme inn i Glennes base.

Taktikken kunne fungert, men takket være god speiding skjønte Glenne hva Løken pønsket på. Han hadde aldri problemer med å forsvare seg, og fikk med det et tidlig overtak. Etter ti minutter hadde begge spillere omtrent like mange soldater, men da de møttes i midten av kartet var Glenne overlegen takket være gode oppgraderinger av hans egne soldater. Glenne fortsatte å presse, og Løken måtte gi opp etter 14 minutter - dermed 1-1 i kart.

Svake utvekslinger

Tovias
Tovias "SolO" Glenne (14) er et stortalent i StarCraft 2. (Foto: privat)

Løken fikk en dårlig start på det tredje kartet. Ikke bare ble han tvunget til å kansellere sin tidlige ekspansjon, men på grunn av presset mot egen base måtte han droppe forsøket på å legge tidlig press på Glenne. Han fortsatte likevel å prøve seg på basen til Glenne, men med hjelp av en stor mengde "Banelings" slo Glenne ham tilbake.

Kampen så ut til å bli en av de lengste kampene vi har sett så langt i Altibox-ligaen, og det var først etter 17 minutter at Løken begynte å presse Glenne med både "Thors" og "Siege Tanks".

14-åringen klarte å rydde opp den første bølgen, men han brukte for mange av sine egne soldater og den neste bølgen fra Løken druknet det unge talentet, dermed 2-1 til Løken.

Tabber avgjorde

På det fjerde kartet var det en tidlig tabbe av Løken som gjorde at Glenne fikk et stort overtak. Han slapp inn flere av "Zerglingene" til Glenne inn i basen og mistet for mange arbeidere. På grunn av denne starten lå Løken allerede tidlig langt bak økonomisk. Det virket imidlertid som at han skulle klare å kjempe seg tilbake etter at han forsvarte seg mot flere av Glennes angrep.

Løken prøvde seg på et angrep 20 minutter inn i kartet. Han angrep flere steder samtidig og så ut til å kunne gjøre stor skade mot ROOT Gaming-spilleren. Her viste Glenne hvorfor han spiller for det internasjonale storlaget da han ikke bare forsvarte seg, men også endte opp med å slå så hardt tilbake at Løken ga opp - 2-2 i kart!

Det siste kartet ble avgjort på samme måte som det forrige da Løken igjen slapp Glenne inn i basen sin. Det var en antiklimatisk slutt på det som var en imponerende serie mellom to gode spillere. Etter kampen kunne Glenne fortelle Gamermag at han selv følte det var et spennende oppgjør.

- Jeg er glad jeg vant til tross for at Zerg mot Terran er min svakeste match-up, sa den unge seiersherren.

Med dette resultatet står begge spillerne med én seier og to tap etter tre kamper spilt.

Les mer på TV 2s e-sport-seksjon.

Andre nyheter fra Gamermag:

Norske Halvor kommenterer Copenhagen Games
ByLAN flytter til Vestlandshallen