Far dømt til åtte års fengsel for å ha mishandlet treåring til døde

En mann er i Rana tingrett dømt til fengsel i åtte år for å ha mishandlet sin tre år gamle sønn slik at han døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 35 år gammel mann er i Rana tingrett dømt til åtte års fengsel for legemsbeskadigelse med døden til følge, melder NRK.

Mannen skal ved gjentatte anledninger ha slått sønnens hode mot hardt underslag, slik at sønnen fikk hodeskader i form av indre blødninger. 

Den tre år gamle gutten døde i mars i fjor som følge av hodeskadene. 

Den lille gutten ble fraktet til sykehus etter at han falt om i familiens leilighet. Hjerte og lungeredning ble satt i gang, men gutten døde på sykehus. 

Dødsfallet ble vurdert som mistenkelig, og politiet ble koblet inn i saken. Et par dager senere ble begge treåringes foreldrene pågrepet, mens barnevernet tok hånd om parets tre eldre barn. 

Siktelsen mot moren ble frafalt, mens faren har sittet fengslet fram til domfellelse fredag. 

De tre gjenlevende barna har blitt undersøkt, og det kommer fram av dokumentene at det har forekommet vold mot barn i hjemmet. Hos to av søsknene er det påført skader de ikke har kunnet påføre seg selv, eller ha pådratt seg gjennom ulykker, konkluderer retten. 

Det bemerkes at familien har levd under et vedvarende mønster av vold som blant annet har ført til at to av barna har pådratt seg posttraumatisk stresslidelse.