I FULL FYR: Her står dommerens hus i Hedmark i full fyr. Politiets etterforskning har vist at brannen var påtent. Foto: Politiet.
I FULL FYR: Her står dommerens hus i Hedmark i full fyr. Politiets etterforskning har vist at brannen var påtent. Foto: Politiet.

Mann (38) siktet for mordbrann mot dommer

38-åringen blir fremstilt for varetekt fredag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har siktet en 38 år gammel mann for å ha påsatt brannen hos sorenskriver Ola P. Svor i Hedmark i juli 2013. Han blir fremstilt for varetekt fredag ettermiddag.

Politiet vil begjære mannen fengslet for fire uker, opplyser politiet i en pressemelding fredag formiddag. Han har allerede sittet fengslet siden desember i fjor, siktet for andre forhold knyttet til Hedmark politidistrikt.

– Saken har vært etterforsket lenge og grundig. Vi er likevel i en ny fase nå som en person er siktet, så jeg kan foreløpig ikke si mer om hva som ligger til grunn for siktelsen, sier politiadvokat Anne Cathrine Ingulstad Aga ved Seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt.

Politiadvokaten sa til TV 2 i desember at de hadde flere personer i kikkerten. 80 personer var avhørt i saken, og dommeren selv mener den eller de som står bak ønsket å ramme han som en representant for rettsvesenet. 

I januar fortalte TV 2 at den siktede 38-åringen ble etterforsket for mordbrannforsøk mot sorenskriveren. Da mannen før jul ble pågrepet for trusler mot offentlig ansatte, angrep han politiet med etsende væske. (NTB/TV 2)