TV  2s ekspert tviler på om Odd takler favorittstempelet

Tippeligatipset: To hovedutfordringer venter Odd i 2015-sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ULLEVÅL/OSLO: – Jeg spiller kun av glede, og jeg har en følelse av at jeg er god nok. Da er det ingen grunn til å legge opp, sier 41-årige Frode Johnsen til TV 2.

Odd-spilleren er både tidenes eldste toppscorer og landslagsspiller. Han ønsker å bli toppscorer igjen, og syns ikke det er noen overraskelse at Odd spås høyt på tabellen også for 2015-sesongen.

– Vi har spilt jevnt bra fotball over tre år, så det var ikke noen overraskelse at vi ble nummer tre i år. Denne sesongen har ungguttene spilt enda et år i Tippeligaen i år. Det betyr mye, sier Johnsen.

Faller på tabellen
Frem mot seriestart skal TV 2s eksperter avsløre hvilke lag de tror havner hvor på tabellen når sesongen er ferdig. Vi tror Odd faller én plassering fra i fjor og kniper fjerdeplass i Tippeligaen, og at Oddrana dermed havner like foran Vålerenga, Viking og Haugesund. TV 2s fotballekspert, Ole Martin Årst, peker på stempelet som toppklubb som én av utfordringene for Odd.

Les alle TV 2s tippeligatips her

– Etter Odds meget solide fjorårssesong, tror vi de kan kjempe om medalje i år også. De må riktignok kjempe hardere for poengene, og derfor tror vi de ender opp med en fjerdeplass i årets sesong. De vil ikke være dårligere enn i fjor, men tror alle lag er mer observante når de møter Odd, og dermed vil posisjonere seg noe mer kynisk i år. Vi har også sett at lagene som har overrasket og tatt medalje de siste årene har falt gjennom sesongen etter, og Odd vil nok også til en viss grad merke det. Men totalt sett er Odd bunnsolide, og vil være helt der oppe, sier Årst til TV 2.

Eksperten trekker også frem at André Hansen har forsvunnet til Rosenborg og at keeperplassen dermed er noe mer usikker.

– Odd er kanskje litt mer svekket på keeperplass. Selv om Sondre Rossbach har et stort potensial, vil han nok i sum over 30 kamper redde noen færre poeng enn Hansen, sier Årst, som også trekker frem at Oliver Occéan bare er på lån frem til sommeren som en utfordring.

Kontinuitet avgjørende
En lang rekke av trenerne og spillerne TV 2 har vært i kontakt med i forbindelse med oppkjøringen til Tippeligaen 2015 sier Odd blir et av lagene som kan hevde seg helt i toppen av divisjonen. Kapteinen er noe mer avdempet i forventningene.

– Realistisk sett er vi blant de seks beste. Vi har hatt en fin stigning i vinter, og jeg tror vi er i fin form til seriestart, sier Steffen Hagen til TV 2.

Hagen er kjent som spilleren som «aldri» er skadet, og nettopp kontinuiteten han representerer tror Hagen er mye av hemmeligheten til utviklingen de siste årene, ifølge Odd-kapteinen.

– Det har vært viktig for oss som ikke har så voldsomt bred stall å ha spillere som holder seg skadefrie og kan spille gjennom hele sesongen. Kontinuitet er viktig, da kommer som regel resultatene også etter hvert, sier Hagen.

Odd-spillere 2015 (alle spillere hentet fra altomfotball.no)

Målvakter:
Sondre Rossbach
Viljar Myhra

Forsvarsspillere:
Espen Ruud
Vegard Amundsen Bergan
Thomas Grøgaard
Jarkko Hurme
Emil Jonassen
Steffen Hagen
Lars-Kristian Eriksen

Midtbanespillere:
Ardian Gashi
Oliver Berg
Jone Samuelsen
Fredrik Nordkvelle
Jonathan Lindseth
Fredrik Jensen
Håvard Storbæk

Angrepsspillere:
Ole Jørgen Halvorsen
Olivier Occéan
Frode Johnsen
Rafik Zekhnini
Eric Kitolano
Mathias Fredriksen
Bentley

Hovedtrener:
Dag-Eilev Fagermo

Inn og ut av Odd fra 2014-sesongen:

Inn:

Olivier Occéan - Eintracht Frankfurt, lån til 15. juli
Oliver Berg - Raufoss
Espen Ruud - Odense

Ut:

Herolind Shala - Sparta Praha
Christer Kleiven - Vigør
Snorre Krogsgård - Halmstad
André Hansen - Rosenborg
Henrik Kjeldsrud Johansen - Fredrikstad, (Lån)