Mulla Krekar sammen med sin advokat Brynjar Meling under et fengslingsmøte i Oslo tingrett. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Mulla Krekar sammen med sin advokat Brynjar Meling under et fengslingsmøte i Oslo tingrett. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Mulla Krekar får fire nye uker i varetekt

Men Krekar erkjenner ikke skyld etter siktelsen for drapstrusler, ifølge advokat Brynjar Meling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mulla Krekar samtykker til forlenget varetektsfengsling, men det må på ingen måte tolkes som om han erkjenner skyld etter siktelsen for drapstrusler, ifølge advokat Brynjar Meling.

Meling bekrefter overfor NTB fredag morgen at Krekar samtykker i fengsling og at politiets begjæring dermed blir behandlet som kontorforretning av Oslo tingrett.

Mulla Krekar er siktet for å ha framsatt nye trusler, samt og for offentlig å ha oppfordret til straffbare handlinger i et intervju med NRK.

Fredag ettermiddag avgjorde Oslo tingrett at uttalelsene i NRK-intervjuet er så alvorlige at han fortsatt må sitte i fengsel. Politiet fikk medhold i at Krekar kan holdes i varetekt i fire nye uker, melder NRK.

I et annet TV-intervju uttalte han dessuten at han ville sende en gave til den som dreper en navngitt kurder, en mann Krekar tidligere er dømt for å ha truet på livet.

– Han er ikke enig i at han har begått noen ny straffbar handling, men ønsker heller å ta det i en hovedforhandling enn å få en summarisk behandling i et fengslingsmøte, sier Meling.

Krekar sitter i varetekt i Kongsvinger fengsel. Politiinspektør Vegard Rødås har tidligere sagt at politiet vil holde ham fengslet fram til hovedforhandling i saken kommer opp for Oslo tingrett før sommeren.

– Aktor har gitt uttrykk for at saken så å si er ferdig etterforsket, så Krekar har tro på at saken kommer raskt opp for retten, sier Meling. (©NTB)