BRUDD: One Direction-medlem Zayn Malik avbrøt bandets Asia-turné, før han noen dager senere overrasket med å slutte i bandet. Foto: Jonathan Short/Invision/AP
BRUDD: One Direction-medlem Zayn Malik avbrøt bandets Asia-turné, før han noen dager senere overrasket med å slutte i bandet. Foto: Jonathan Short/Invision/AP

One Direction-Zayn snakker ut:
– Jeg føler jeg gjør det riktige

Zayn Malik (22) innrømmer at han er overrasket over den massive reaksjonen.

Zayn Malik (22) sjokkerte en hel verden da han bekreftet bruddet med boybandet One Direction onsdag

Det var Malik selv som avslørte nyheten på boybandets Facebook-side. Siden har det strømmet inn med reaksjoner og kommentarer.

Nå uttaler artisten seg for første gang i et eksklusivt intervju med den britiske avisen The Sun, der han blant annet forteller at han er overrasket over den massive oppmerksomheten han har fått den siste uken.

– Vilt og sprøtt

Først bestemte 22-åringen seg for å avbryte Asia-turneen og returnere til hjembyen Lonson, før han dager senere slapp bomben om bruddet.

– Det er ganske vilt og litt sprøtt, men samtidig har jeg aldri hatt mer kontroll enn jeg har nå. Jeg føler jeg gjør det rette for både meg selv og guttene, så det kjennes bra, uttaler Malik til avisen, gjengitt av People.

Avkrefter ryktene

Da Malik avbrøt turneen oppsto det fort rykter om at han hadde vært utro mot forloveden Perrie Edwards, men dette avkrefter Malik.

– Vi er fortsatt sammen, og hun støtter valget mitt fullt ut, sier 22-åringen.

Han avkrefter også rykter om at han slutter i bandet på grunn av uenigheter med de fire andre medlemmene i boybandet.

– Bandet har vært veldig støttende. De forstår at det ikke er virkelig for meg lenger, tilføyer han.

Skal gi ut egen musikk

Å bryte ut av bandet har tydeligvis vært i tankene hans en stund.

– Jeg prøvde å gjøre noe som ikke gjorde meg lykkelig for en stund, bare for å gjøre andre lykkelig.

Selv om Malik ikke vil være en del av One Direction lenger, har han ikke tenkt å gi opp musikken. 22-åringen er i gang med sitt eget solo-prosjekt, og samarbeider for tiden med verdenskjente Naughty Boy, som tidligere har jobbet med Sam Smith og Emeli Sandé.

– Har skuffet fansen

Den britiske unggutten virker sikker i avgjørelsen, men han legger til at han har dårlig samvittighet overfor fansen.

– Jeg føler jeg har skuffet fansen, men jeg kan ikke gjøre dette lenger. Det er ikke som om jeg har snudd ryggen til dem, men jeg kan ikke fortsette slik for det er ikke den virkelige meg, avslutter artisten.

One Direction ble dannet under den britiske versjonen av X-Factor i 2010. Gruppen som da besto av Niall Horan, Harry Styles, Liam Payne, Loius Tomlinson og Zayn Malik kom på tredjeplass i konkurransen. Siden har bandet seilt opp som nåtidens aller største boyband.