Kia Optima er akkurat offisiell, her er det første bildet av nykommeren som snart debuterer i New York.
Kia Optima er akkurat offisiell, her er det første bildet av nykommeren som snart debuterer i New York.

Dette skal bli en av klassens lekreste biler

Debuterer i neste uke, her er det første bildet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke ofte et folkelig bilmerke stjeler showet på en bilutstilling, men det var langt på vei det Kia gjorde med sitt Sportspace-konsept på bilutstillingen i Genéve tidligere i år.

Her handlet det om stasjonsvogn, nærmere bestemt det som snart skal bli stasjonsvognutgaven av familiebilen Kia Optima. Til nå har denne bilen bare vært solgt som sedan. Med stasjonsvogn på plass, blir den langt mer aktuell for norske kunder.

Bestselgeren i USA 

Sportspace er altså en konseptbil, men nå har Kia akkurat sendt ut det første offisielle bildet av sedanutgaven som skal debutere på bilutstillingen i New York neste uke.

Dette blir en svært viktig bil for Kia. I USA er Optima deres bestselger, og med stasjonsvogn på plass, er målet å også ta et godt jafs av denne klassen i Europa.

For å klare det, skal Kia satse på sporty og lekkert design, kombinert med mye utstyr og gunstig pris.

Sportspace vakte stor oppsikt på bilutstillingen i Genéve.
Sportspace vakte stor oppsikt på bilutstillingen i Genéve.

LES MER: Slik kuppet et folkelig merke bilutstillingen

Mye utstyr 

I forhold til dagens Optima, lover Kia blant annet et kraftig oppdatert interiør. Her skal de kombinere god plass med ekslusivt materialvalg og "premium-elementer fra klassen over".

Optima kommer også med helt nytt infotainmentsystem og siste nytt av sikkerhetsutstyr. Her skjer det mye om dagen, og Kia har de siste årene utmerket seg med å tilby mye fint utstyr til svært gunstige priser. I praksis kan det gi en betydelig prisfordel sammenlignet med mange av konkurrentene.

– Hva? Er DET en Kia?!?

Hybrid 

Nye Optima har mye til felles med søstermodellen Hyundai i40. Kia eies av Hyundai, og konsernet bruker stordriftsfordelene til å gjenbruke mye teknikk, under skallene.

Dagens Optima har hybridløsning med bensinmotor og elmotor i kombinasjon. Den nye skal etter ryktene komme med diesel-hybrid. Da er det snakk om elmotor som skal jobbe sammen med en oppdatert versjon av konsernets 1,7-liter dieselmotor.

Sedan er først ut, men det skal ikke ta lang tid før stasjonsvogn følger etter. 

Les testen: Denne bilen kan overraske deg

Kia kommer først med sedanutgave av Optima, men stasjonsvogn er ikke langt unna.
Kia kommer først med sedanutgave av Optima, men stasjonsvogn er ikke langt unna.

Dette er kanskje Norges tryggeste bilkjøp