– Ping pong mellom skøyter og køller

Dion Knelson scoret et kunstmål da Sparta slo Storhamar i en høydramatisk kamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sparta - Storhamar 4-2 og Stavanger Oilers - Vålerenga 4-3: 

Det var full tenning fra start da Sparta tok i mot Storhamar til den fjerde semifinalen i sluttspillet.

Storhamar ledet 3-0 i kamper før møtet og Sparta-spillerne var revansjesugen etter nederlagene.

Ampert

To minutter ut i perioden begynte Mats Weberg å knuffe med et par Storhamar-spillere, men dommerne ilte til og roet ned situasjonen. 

Se video av situasjonen til høyre i saken!

Sparta kontrollerte 1. periode og tok en velfortjent ledelse da David Hallström fikk pucken i mål med under syv minutter igjen av perioden.

Sparta fortsatte i samme spor i 2. periode og syv minutter ut i perioden økte Dion Knelson ledelsen for hjemmelaget. Henrik Malmström snappet pucken ute ved rundvantet og skar inn mot mål. Der fant han Knelson som enkelt kunne sette pucken i mål.

– Kunstscoring

Kampens prestasjon kom i 2. periode da Knelson kom på scoringslisten igjen. Pucken spratt innom flere spillere før Knelson fyrte avgårde et skudd med backhanden.

Se scoringen i kampsammendraget øverst i saken! 

–  Ping pong mellom skøyter og køller. Så kommer pucken rett bort på køllebladet til Knelson som smekker den pucken opp i nettaket. En meget god prestasjon, sa en imponert ekspertkommentator Ole Eskil Dahlstrøm. 

– En kunstscoring, supplerte kommentator Kasper Wikestad litt senere.

– Griselag

Det ble ampert på slutten av den 2. perioden og dommerne måtte skille flere spillere på vei inn i garderoben. Weberg var på ny tøff mot flere av Storhamars spillere.

Storhamars Linus Johansson hudflettet Sparta-spillerne på vei inn i garderoben.

– Vi spiller ikke bra. Det er vel derfor de får oss forbanna. Sånn går det når vi møter et griselag, fortsatte han.

Se video med Johansson til høyre i saken!

Knelson økte ledelsen til 4-0 i 3. periode, før Storhamar reduserte to ganger, men kunne ikke hindre tap . Dermed leder Storhamar 3-1 i kamper. Neste kamp spilles førstkommende lørdag.

Oilers slo Vålerenga

Stavanger Oilers ledet 2-0 i kamper før den tredje semifinalen i DNB Arena torsdag kveld.

Se sammendraget til høyre i saken!

Oilers fikk en pangstart på kampen og tok ledelsen etter 13 minutter og 12 sekunder i første periode. Kristian Forsberg mottok pucken ute på venstresiden og skjøt pucken rett i mål.

Helt på tampen av omgangen ble det nytt videodrama i DNB Arena. Vålerenga trodde de hadde scoret med 50 sekunder igjen på klokken og jublet. Dommerne måtte bruke videodømming for å avgjøre om pucken var inne. Dommerne dømte ikke mål til vill jubel fra de fremmøtte i DNB Arena.

Oilers tok med seg 1-0 ledelsen med seg i garderoben. I 2. periode opprettholdt hjemmelaget presset og allerede i det fjerde minuttet økte de ledelsen.

Josh Soars kom på et fint løp til venstre på isen og skjøt pucken på innsiden av keeper og i mål. En nydelig scoring. Midtveis i perioden mistet Brian Ihnacak pucken på egen halvdel. 

Den plukket Jean-Michel Daoust opp som spilte fri Martin Blakseth Huse. Alene med keeper kunne han enkelt sette pucken i mål. Men Vålerenga slo tilbake. Tobias Lindström fikk pucken i mål. Pucken spratt ut av mål og dommerne måtte nok en gang ty til video. Denne gangen dømte de mål til Vålerenga. To sekunder før perioden var over økte Soars ledelsen til 4-1. 

Vålerenga kom tilbake og skapte litt spenning på slutten med to reduseringen, men kunne ikke forhindre ny seier til Oilers. Dermed leder Stavanger-laget 3-0 i kamper.