SERIEN AVRUNDES: Den populære TV-serien Downton Abbey tar slutt. Foto: ITV.
SERIEN AVRUNDES: Den populære TV-serien Downton Abbey tar slutt. Foto: ITV.

Over og ut for Downton Abbey

Neste sesong er det slutt for familien Crawley. 

Nå er det klart at sesong seks av den populære britiske serien blir den siste. Det er NBC-eide Carnival Films, som produserer serien, som kunngjorde dette i en pressemelding på torsdag. 

Downton Abbey, som er en av Storbritannias største internasjonale suksesser, går ifølge NBC Universal mot en naturlig slutt, og produsentene velger å avslutte serien på topp. Serien er en av de mest sette dramaseriene i Storbritannia gjennom tidene, med et gjennomsnitt på 11 millioner seere i løpet av fem sesonger.

– En utrolig reise

TV-seriens skaper Julian Fellowes, som selv var med på ta avgjørelsen om å avslutte serien, sier i pressemeldingen:

– Downton reisen har vært helt utrolig for alle som har vært involvert. Folk spør om vi visste hva som kom til å skje da vi først begynte å lage serien, og svaret er at selvfølgelig gjorde vi ikke det. Akkurat hvorfor serien har hatt såpass mye å si og har nådd ut til så mange mennesker i hele verden, alle nasjonaliteter, alle aldre og alle typer kan jeg ikke begynne å forklare. Men det jeg vet er hvor takknemlig jeg er for å ha fått lov til å være med på denne utrolige opplevelsen.

Drama og intriger

I de hittil fem sesongene har seerne fulgt den fasjonable Crawley familien og deres tjenere gjennom gode og mindre gode dager, og det er tydelig at serien har fenget publikum i alle aldre. Selv om serien nå går mot slutten er det ingenting som tilsier at den siste sesongen blir noe kjedeligere enn de forestående. 

– Vi kan love en siste sesong full av alt det vanlige dramaet og intrigene, men med den lille ekstra spenningen av å finne ut hvor alle ender opp, sa seriens produsent Gareth Neame i pressemeldingen.

– Det som er bra med en siste sesong er at i stedet for å opprettholde underholdningen, prøver man heller å få alle karakterene på plass, fortsetter han. 

Så da gjenstår det bare å se om publikum blir fornøyd med hvordan det ender med medlemmene av familien Crawley.