SJOKK: Marija Muncan (28), innbygger i Haltern, reagerer sterkt på nyheten om at annenpiloten skal ha styrtet flyet med vilje. Foto: Sonja Skeistrand Sunde / TV 2
SJOKK: Marija Muncan (28), innbygger i Haltern, reagerer sterkt på nyheten om at annenpiloten skal ha styrtet flyet med vilje. Foto: Sonja Skeistrand Sunde / TV 2

Innbygger i Haltern: – Umulig å fatte

HALTERN (TV 2): Innbyggere i småbyen som mistet 16 ungdommer og to lærere i flystyrten reagerer med vantro på beskjeden om at piloten skal ha styrtet flyet med vilje. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nyheten om at annenpiloten i Germanwings-flyet som styrtet tirsdag skal ha ført flyet ned med vilje, kommer som et sjokk for innbyggere i Haltern. 

Følg TV 2s dekning av flystyrten i alpene i vårt livesenter her.

Småbyen i Tyskland mistet 16 skoleelever og to lærere i styrten.

– Umulig å fatte

Marija Muncan (28), innbygger i Haltern, sier dette til TV 2:

– Dette er et sjokk! Det er umulig å fatte at noen kan gjøre noe slikt med vilje.

Muncan tar daglig imot elever fra gymnaset på kafeen hun jobber på.

– Jeg har servert de som døde i styrten. Vi er i dyp sorg, og nå dette, sier hun, og rister på hodet mens hun ser på nyhetene om ulykken.

Alt tyder på selvmordshandling

Torsdag holdt Brice Robin fra fransk påtalemyndighet og General Galtier fra det franske politiet pressekonferansen der de sjokkerende nyhetene kom frem.

– Alt tyder på at copiloten har styrt flyet ned i en selvmordshandling og tatt med seg 149 andre i døden, var beskjeden som kom frem under pressekonferansen. 

Navnet på copiloten er Andreas Lubitz. Han var 28 år gammel og tysk statsborger. Han har aldri vært flagget på noen terrorlister.