FRISKMELDT: Mats Møller Dæhli er klar for innsats mot Kroatia lørdag. Der får han og resten av Norge prøvd seg mot noen av verdens største fotballstjerner. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FRISKMELDT: Mats Møller Dæhli er klar for innsats mot Kroatia lørdag. Der får han og resten av Norge prøvd seg mot noen av verdens største fotballstjerner. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Dæhli tror Modric blir den beste spilleren han noen gang har spilt mot

Se hvem Freiburg-proffen trekker frem som karrierens mest imponerende motspillere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

MARBELLA (TV 2) Landslaget hadde torsdag deres aller siste treningsøkt på Marbella. Nå går turen til Zagreb hvor Kroatia venter på lørdag.

Etter fire dager på Spanias solkyst ser det ut til at både Mats Møller Dæhli og Martin Ødegaard kan bli å se fra start i heksegryten i Zagreb.

– Blir kanskje den beste jeg har spilt mot
Førstnevnte har slitt med en kneskade den siste tiden, men er nå tilbake i full trening.

– Det har gått veldig fint. Vi har gjort alt riktig, og jeg trente for fullt i går. Så nå gleder jeg meg bare til kamp, sier Dæhli til TV 2 bare en time før lagets siste trening i Spania.

I Kroatia venter et hjemmelag fullt av store stjerner. Da Barcelona og Real Madrid barket sammen på Camp Nou forrige helg var Ivan Rakitic og Luka Modric sentrale aktører på hvert sitt lag. Lørdag står de begge på motsatt banehalvdel som Norge.

Dæhli innrømmer at spesielt Modric er en spiller han har stor sans for.

– Han er en spiller jeg beundrer og ser opp til. Han har ekstreme ferdigheter på det å styre kamper med å vri spillet og slå fantastiske pasninger. Så han er en vi må være obs på. Samtidig må vi stole på oss selv og tro på det vi gjør. Vi kan ikke bli for opphengt i motstanderen, sier han.

Dæhli har gjennom sine opphold ute i Europa fått spilt mot flere store stjerner. På tampen av forrige sesong møtte han som Cardiff-spiller et gulljagende Liverpool-lag med Luis Suárez i spissen.

– Vi spilte mot Liverpool med Cardiff. Da scoret Luris Suárez hat trick. Han er kanskje den enkeltspilleren som har imponert meg mest. Paul Pogba er også ganske bra, sier 19-åringen som spilte sammen med den franske stjernen i Manchester Uniteds ungdomsavdeling.

Etter lørdagens kamp tror han allikevel det er et nytt navn som troner øverst på listen.

– Modric blir nok kanskje den aller beste, innrømmer han.

Landslagssjefen imponert over Ødegaard
Onsdag kunne man se på Norges trening at Dæhlis romkamerat Martin Ødegaard ble brukt i en spissrolle da Per-Mathias Høgmo drillet det som så ut som en starellever.

Torsdag var treningen bare åpent et kvarter for pressen, men på pressekonferansen i forkant av økten innrømmet landslagssjefen at 16-åringen har imponert ham etter ankomsten til Marbella.

– Martin har vært veldig god. Jeg synes han har vist det som bor i ham. Han har vært stabilt god med ball, og har også vist større frekvens i spillet sitt. Jeg synes faktisk at han allerede bærer preg av å ha trent på et høyt nivå over lengre tid, sa Høgmo på spørsmål fra VG.

Det norske folk har lenge ønsket å se de to unge talentene sammen på banen for Norge. Mens Dæhli har vært fast på laget, har Ødegaard måtte nøye seg med innhopp hvor han har byttet med romkameraten.

– Det er klart at vi ønsker å spille sammen, men vi stresser ikke med det. Det bestemmer treneren, sier Dæhli.

BEGGE FRA START?: Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhli kan begge bli å se fra start mot Kroatia. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BEGGE FRA START?: Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhli kan begge bli å se fra start mot Kroatia. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix