Ødegaard drilles som spiss før Kroatia-kampen

TV 2 Sportens fotballekspert liker det han ser av Martin Ødegaard på landslagstreningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Marbella(TV 2 Sporten):

Med spillere som Joshua King, Alexander Søderlund og Fredrik Gulbrandsen skadet til Kroatia-kampen må Per-Mathias Høgmo tenke annerledes. 

Under landslagets samling på Marbella i forkant av Kroatia-kampen har Norges landslagssjef drillet Martin Ødegaard (16) som spiss.

Se video med Ødegaard, Mini og Høgmo øverst i saken!

– Fortjener å starte

Det liker TV 2 Sportens fotballekspert Mini.

– Slik som treningene har vært nå så ser det absolutt ut til at Martin starter. Sånn som han har spilt på treningene, så fortjener han å starte, sier Mini.

Det betyr at 16-åringen kan starte lørdagens kamp mot Kroatia. Uten at Høgmo ønsker å forskuttere noe.

STORE FOTSPOR: Martin Ødegaard håper nok på å spille en like suksessrik rolle som John Carew, Tore André Flo, Jan Åge Fjørtoft og Ole Gunnar Solskjær. Foto: Scanpix/Photoshop
STORE FOTSPOR: Martin Ødegaard håper nok på å spille en like suksessrik rolle som John Carew, Tore André Flo, Jan Åge Fjørtoft og Ole Gunnar Solskjær. Foto: Scanpix/Photoshop

– Han skal få skynde seg langsomt. Samtidig så har han en kompetanse som gjør at han kan bidra. Ellers så ville han ikke vært her, sier Høgmo til TV 2 Sporten.

– Trener med så gode spillere

16-åringen vil gjøre sitt ytterste for å gjøre spissvalget vanskelig for Høgmo.

– Jeg skal prøve å være så på som mulig og gjøre det jeg kan på trening. Så får vi se om det er godt nok, sier Ødegaard til TV 2 Sporten.

Det er de daglige treningene med Cristiano Ronaldo og resten av stjernegalleriet til Real Madrid som har gjort susen med 16-åringen.

– Når du trener med så gode spillere på et så høyt nivå som jeg har gjort, så blir du vant til et enda høyere tempo enn det jeg var fra før, fortsetter Real Madrid-spilleren.

Ødegaard har virkelig funnet seg tilrette i det norske landslaget. Real Madrid-spilleren og Mats Møller Dæhli er blitt landslagets knoll og tott. Mini tror at de to kan bli å finne på banen samtidig på lørdag.

– At både Mats og Martin skal starte samtidig. Det er oppsiktsvekkende. Det er ikke det defensive som er deres styrker. Skal vi ha en offensiv tanke, så er de to de mest kreative spillerne vi har, avslutter Mini.