VISER FORSTÅELSE: Men Alexander Tettey er usikker på om han ville gått til Molde. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VISER FORSTÅELSE: Men Alexander Tettey er usikker på om han ville gått til Molde. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Tettey om Bakenga-overgangen: – Ville nok ikke gjort det samme

Men både Alexander Tettey og Per Ciljan Skjelbred har forståelse for det kontroversielle valget til Mushaga Bakenga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

MARBELLA (TV 2)

Det er gått en uke siden tidlgere Rosenborg-spiller Mushaga Bakenga vendte hjem til Norge og signerte en låneavtale med Molde.

– Ville nok ikke gjort det samme
At en trønder som har gått gradene i Rosenborg-systemet før han prøvde lykken i utlandet, valgte å gå til Trondheim-klubbens erkerival Molde, falt i svært dårlig jord hos Rosenborgs supportere - uten at Bakenga selv brydde seg nevneverdig om det

– Folk har sine reaksjoner, men det er ofte slik at de som reagerer mest ikke alltid er de som har mest innsikt. Jeg vet hva jeg har gjort og står for det, sa han om reaksjonene etter at overgangen var i boks.

Alexander Tettey og Per Ciljan Skjelbred har begge gått fra Rosenborg-systemet og ut i Europa. Men til tross for å ha kjent rivaleriet til Molde på kroppen flere ganger, viser de forståelse for Bakengas valg. 

– Jeg har hørt i media at folk har reagert. Det er jo selvsagt ikke noe supporterne liker at skjer. Men vi spiller i 2015, og slike ting skjer hele tiden, sier Tettey.

Han innrømmer likevel at han er usikker på om han kunne tatt det samme valget.

– Jeg tror nok ikke jeg ville gjort det samme, flirer han.

Landslagskaptein Ciljan Skjelbred er helt klar på at det viktigste for Bakenga er å få spilletid – uansett hvilken klubb det måtte være i.

– Det der synes jeg er helt greit. Han ønsker å spille fotball, og i Molde får han muligheten til det. Det er hans valg og det beste for ham. Så det er helt greit, sier han.

Kjernen raste
Det var imidlertid ikke alle som viste like stor forståele for Bakengas valg som de to tidligere Rosenborg-profilene. Rosenborgs supporterklubb Kjernen var klar i sin mening etter at overgangen var i boks.

– Vi har en rivalisering mellom to fotballklubber der Molde har trukket det lengste strået de siste årene. Og nå vil vi prøve å ta det tilbake. Da blir det dobbeltfeil når han nå går til Molde. Det kunne han ha spart seg. Som supporter følger du laget og da forventer du at spillerne skal gjøre det samme, uttalte talsmann Espen Viken for en uke siden.

– Håper han gjør det like bra som Roar Strand
TV 2s fotballekspert og Rosenborg-legende Mini Jakobsen synes det er helt greit at Bakenga valgte Molde, men sender allikevel et stikk i retning rosenes by.

– Rosenborg kunne ha hentet Bakenga om de ville, men fant ut at de hadde spisser selv, og at de ikke hadde bruk for ham. Så jeg synes det er helt greit at Bakenga gikk til Molde. Jeg håper han er akkurat like god som Roar Strand var i Molde. Han var i klubben i ett år, og da rykket de ned, flirer han.