Jublet for historisk seriegull

Ville jubelscener da ØIF Arendal kronet fantastisk sesong med «the double».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med en komfortabel 33-29 seier over Runar Sandefjord kunne ØIF Arendal juble over sitt første seriemesterskap siden klubben ble stiftet i 1929.

Se jubelscenene etter kampslutt i videovinduet øverst i saken!


–Helt fantastisk!

Marinko Kurtovic og co avsluttet dermed en fantastisk sesong med å vinne «the double» - i tillegg til seriegullet vant de rød- og svartstripede cupen i november.

– Det er helt fantastisk! Vi fortjener det. Vi hadde bestemt oss på forhånd, og gjennomførte kampen på en strålende måte. Jeg er superstolt av guttene, sa ØIF Arendal-treneren til TV 2 etter kampslutt.

Selv om kampen ble spilt i Runarhallen, var det bortelaget som fikk den største støtten fra tribunen. Med nesten 1000 tilreisende Arendal-fans var jubelen definitivt størst når gjestene satte ballen i mål. 

– Vi følte ikke det var noen bortekamp. Vi er utrolig heldige å ha så mange som er villig til å bruke tid og krefter på å støtte oss, sa målvakt Svenn Erik Medhus.

André Jørgensen måtte se kampen fra benken på grunn av skade, men 35-åringen var ikke mindre glad enn sine lagkamerater av den grunn. Han dynket seg selv i champagne under feiringen.

– Jeg har alltid drømt om å feire på den måten. Jeg er glad og lettet på en gang. Å sitte og se denne kampen er noe av det verste jeg har gjort, sa veteranen.

Flere hundre tilreisende

ØIF Arendal hadde presset på seg før den avsluttende serierunden - uten poeng borte mot Runar kunne Bodø gå forbi på innbyrdes oppgjør med seier hjemme mot Bækkelaget.

Men med hjelp fra de tilreisende supporterne så ikke nervene ut til ikke ut til å prege serielederen i starten av kampen - med tempo og aggressivitet tok bortelaget tidlig tak og ledet 7-4 etter snaue ti minutter. Frem mot hvilen fortsatte de å dra ifra - da pausesignalet lød stod det 19-12 på tavla fordel gjestene.

– Vi har satt standarden og vært disiplinerte. Guttene slipper seg løs - og det skal de fortsette med etter pause. De tilreisende er i ryggen vår som en åttende mann, sa en tydelig fornøyd Kurtovic i pausen.

Kritisk timeout

Etter pause virket det derimot som at det var hjemmelaget som hadde fått mest ut av teamtalken - midtveis i den andre omgangen var gjestenes forsprang kuttet til fire mål på stillingen 21-25. Plutselig så serielederen ut som et lag med alt å tape.

Så tok Kurtovic timeout, noe som viste seg å være et avgjørende trekk. Den løsslupne angrepshåndballen kom fram igjen, og serielederen dro fra med et par kjappe scoringer signert Marcus Dahlin. Svensken var svært toneangivende etter hvilen både som målscorer og servitør, og sammen med en god Medhus i mål kom vertene aldri nærmere enn tre mål.

Da sluttsignalet lød stod det 29-33 på resultattavla - dermed kunne ØIF Arendal feire sitt første seriegull i historien, og det oppstod ville jubelscener både på banen og tribunen.

Haslum tok bronsen, Nøtterøy rykket ned

Haslum måtte unngå å tape med mer enn sju mål mot tabellnabo Elverum for å sikre bronsen - og lenge så det ut som det kunne gå begge veier. Midtveis i den andre omgangen var avstanden på nettopp sju, men med en solid sluttspurt klarte Erlend Mamelund og co å begrense tapet til tre, og bronsen ble dermed værende i Haslum.

I den andre enden av tabellen ble det klart at Johnny Jensen og Nøtterøy slår følge med Lillestrøm ned én divisjon etter 28-33 tap borte mot Fyllingen. Den tidligere landslagsprofilen var skuffet etter nedrykket ble et faktum.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er fryktelig tungt. Vi har spilt mange gode kamper og vunnet mot topplagene, men i dag gjorde forsvarsspillet at vi ikke var i nærheten.

Drammen tok en sterk 24-23 seier borte mot Stord, og sørger for at sistnevnte må ut i kvalifisering sammen med Bækkelaget som tapte 26-28 i Bodø.

Resultatene i den 22. og siste runden i herrenes GRUNDIGliga:

Bodø - Bækkelaget 28-26

Elverum - Haslum 25-22

Fyllingen - Nøtterøy 33-28

Halden - Lillestrøm 26-20

Runar Sandefjord - ØIF Arendal 29-33

Stord - Drammen 23-24