DÅRLIG: Det kan fort bli Diamond League uten Usain Bolt i sommer. Foto: Scanpix
DÅRLIG: Det kan fort bli Diamond League uten Usain Bolt i sommer. Foto: Scanpix

Bolt til New York – dårlig nytt for Bislett Games

Løper i USA to dager etter Diamond League på Bislett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kingston, Jamaica (NTB-Reuters): Usain Bolt har bestemt seg for å løpe Diamond League-stevnet i New York 13. juni.

Det blir hans første løp i USA på fem år.

Bislett Games går to dager før, og det er lite trolig at Bolt kommer til Bislett for å løpe, for deretter å kaste seg på flyet til USA. Derfor er det dårlig nytt for Steinar Hoen og co. på Bislett at Bolt har valgt Diamond League-stevnet i New York.

Det var nettopp i New York Bolt satte sin første verdensrekord på 100 meter med 9,72 i 2008. Senere samme året forbedret han den i OL i Beijing. Etter det har han bare vært med i en konkurranse i USA, og det var en stafett i 2010.

– Selvsagt husker jeg godt at jeg satte min første verdensrekord. Ingen glemmer vel det. Jeg husker også veldig godt hvordan jeg ble mottatt av publikum på banen i New York. Det var fantastisk, sier Bolt.

Han forteller at publikum måtte vente lenge på at Bolt skulle løpe den kvelden han satte verdensrekord for første gang, men i New York var tilskuerne tålmodige, og de fikk betalt for å vente.

– Løpet mitt ble utsatt i en time på grunn av tordenvær, men jeg tror ikke en eneste tilskuer forlot stadion under uværet. De som var til stede, fortjente noe utenom det vanlige, og jeg er veldig fornøyd med at jeg kunne gi dem det, forteller verdens raskeste mann. (©NTB)