Viking-treneren: – Vi kan slå alle lagene i Tippeligaen

Tippeligatipset: Bare marginer som skiller fjorårets skuffende sesong og å kjempe i toppen, mener Kjell Jonevret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ULLEVÅL/OSLO: – Vi kan slå alle lagene i Tippeligaen, men vi kan også tape mot lagene som er tippet på bunnen av tabellen, sier Viking-Trener Kjell Jonevret til TV 2.

Frem mot seriestart skal TV 2s eksperter avsløre hvilke lag de tror havner hvor på tabellen når sesongen er ferdig. Vi tror Viking kaprer sjetteplass på tabellen, og havner like foran Haugesund og Tromsø. Det håper Jonevret blir tilfelle.

Les alle TV 2s tippeligatips her

– Det blir to sjikt i Tippeligaen 2015. Og jeg håper Viking kan være med blant de seks-sju fremste som stikker seg ut. Bak der blir det veldig åpent om plasseringene, sier Jonevret.

Trimmet i form?
Viking vant bare én av de siste ti kampene av fjorårssesongen, og har blant annet trimmet støtteapparatet, avlyst treningsleirer og byttet fire forsvarsspillere mot to. Likevel ser det ikke ut til at det går på bekostning av det sportslige for Viking så langt i år, som har vunnet fem av sju treningskamper så langt.

Jonevrets mannskap sesongdebuterer i Tippeligaen mot Mjøndalen sjette april. Et lag Viking ønsker å distansere kraftig på tabellen.

– På sikt skal Viking være et lag som ligger blant de tre-fire første hele tiden. Det er kanskje litt urealistiske ettersom vi kutter en del før denne sesongen også. Samtidig så er det drømmen og hva vi jobber for hver dag. Jeg syns vi ser bedre ut enn i fjor, og da var vi helt i toppen frem til sommerferien. Vi falt sammen på høsten på grunn av en litt for tynn tropp. Men det går å kjempe i toppen hvis man får litt vind i seilene, så håper vi å henge med, sier Treneren, som tilbake i 1989 vant cupen for nettopp Viking.

Små forskjeller
Det er små forskjeller mellom å kjempe i toppen og havne på en mer anonym plassering, som Viking-trenere omtaler fjorårets tiendeplass som.

– I fjor hadde vi tolv uavgjorte kamper. Hvis vi hadde vunnet fem av dem, ville vi vært helt oppe i medaljekampen. Det jeg mener er at det er små marginer, og de skal man ikke undervurdere. Har man marginene med seg, kan det skille en absolutt topplassering og en helt middels plass på tabellen. Vi går for stang inn, sier Jonevret.

Må ha mål
TV 2s fotballekspert, Ole Martin Årst, tror Viking har marginene med seg og klarer å bevege seg inn i det øvre sjiktet av Tippeligaen.

– Viking ønsker å gjøre det bedre enn 10. plassen i fjor. Hvis det skal skje, må de få orden på de sentrale posisjonene i laget: Keeperplass, nykommerne på stopperplass og hvem skal score målene? Vi tror de klarer det, og at Viking gjør en bedre sesongen enn i fjor og får en sjetteplass, Sier Årst.

Viking-spillere 2015 (alle spillere hentet fra altomfotball.no)

Målvakter:
Arild Østbø
Amund Wichne
Pål Vestly Heigre
Iven Austbø

Forsvarsspillere:
Anthony J. Soares
Karol Mets
Indridi Sigurdsson
Julian Veen Uldal
Rasmus Martinsen
Kristoffer Haugen

Midtbanespillere:
Joackim Jørgensen
Björn Daníel Sverrisson
Vidar Nisja
Magne Hoseth
Makhtar Thioune
André Danielsen
Fabian Calderon
Steinthór Thorsteinsson

Angrepsspillere:
Veton Berisha
Yann-Erik de Lanlay
Jón Dadi Bödvarsson
Osita Henry Chikere
Suleiman Abdullahi Angrep
Samuel Adegbenro Angrep
Zymer Bytyqi Angrep
Carl-Henrik Refvik

Hovedtrener:
Kjell Jonevret

Inn og ut av Viking fra 2014-sesongen:

Inn:
Anthony J. Soares - New England Revolution
Suleiman Abdullahi - El Kanemi Warriors, Nigeria
Samuel Abegbenro - Kwara United, Nigeria
Karol Mets - Flora Tallinn
Magne Hoseth - Stabæk
Zymer Bytyqi - Red Bull Salzburg
Sverrir Ingi Ingason - Lokeren

Ut:
Christian Landu Landu - Tromsø
Håkon Skogseid - Odense
Trond Erik Bertelsen - Sandnes Ulf
Pål Fjelde - Bryne