FKH-Gytkjær: – Alt gikk vel til helvete i fjor

Tippeligatipset: Men i år tror TV 2s eksperter at Haugesund gjør det bedre. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har vel lært ikke å ta for lett på det. Etter en sesong med bronse, gikk det vel rett og slett til helvete i fjor, sier Haugesund-spiller Christian Grytkjær til TV 2.

Frem mot seriestart skal TV 2s eksperter avsløre hvilke lag de tror havner hvor på tabellen når sesongen er ferdig. Vi tror FK Haugesund kaprer sjuendeplassen på Tabellen, like foran Tromsø. Hovedargumentet for plasseringen legger ekspertene på Ole Gunnar Solskjærs gamle våpendrager på trenersiden.

Les alle TV 2s tippeligatips her

– Etter et skuffende fjorår, tror vi på en bedre sesong i år for FK Haugesund. Inntredenen til Mark Dempsey på trenersiden vil heve laget. Derfor tror vi Haugesund havner på sjuendeplass, sier TV 2s fotballekspert, Ole Martin Årst.

Forventet
Haugesund endte på en ellevteplass i Tippeligaen i fjor etter å ha knepet bronseplassen året i forveien. Et sted midt i mellom i 2015 syns kapteinen på Haugesund-laget, Per Morten Kristiansen, ser fornuftig ut.

– At vi plasseres på sjuendeplass er vel litt som forventet. Vi slet voldsomt i fjor, men det er vel i dette sjiktet vi hører hjemme. I ekstremt gode sesonger kan vi komme høyere, i dårligere er vi ikke bedre enn at vi er med strever i bunnen av tabellen, sier Kristiansen til TV 2.

– Hvor god er en ekstremt god sesong?

– Da er vi oppe og kjemper om tredjeplassen igjen. Det er så langt vi kan strekke oss. Vi har ikke potensial til å utfordre lagene helt på toppen av divisjonen. Plasseringer midt på tabellen er litt grått, selvfølgelig. Men etter sesongen vi hadde i fjor, er vi fornøyd med det. Supporterne på Maakeberget forlanger ikke for mye, de er fornøyd med at vi preger ligaen av og til, sier Kristiansen.

Tapt alt i år
For å klatre fra ellevteplassen og inn på øvre halvdel av tabellen, sier Kristiansen araberne har lagt ned en solid treningsinnsats.

– Dempsey har kommet inn med noen nye idéer. Totalt sett har vi fått trent bra, og det har vært en meget god oppkjøring, sier Kristiansen, som sier mye likevel blir det samme for Haugesund-laget.

– Ja, det blir nyanser. I Haugesund har vi alltid spilt direktefotball. Men vi, som alle lag, ønsker å ha ballen og ikke bare «dure» på. Så det blir litt forandringer, men ikke mye forskjell fra tidligere år, sier målvakten.

FK Haugesund har tapt alle fire treningskampene i oppkjøringen og kun produsert to mål. En del av treningen, ifølge kapteinen.

– Vi henger oss ikke opp i treningskampene. Laget ser bra ut.

Spillere 2015 (alle spillere hentet fra altomfotball.no)

Målvakter:
Per Morten Kristiansen
Per Kristian Bråtveit
Herman Børresson Fossdal

Forsvarsspillere:
David Myrestam
Mirko Kramaric
Joakim Våge Nilsen
Martin Bjørnbak
Vegard Skjerve
Kristoffer Haraldseid
Dusan Cvetinovic

Midtbanespillere:
Michael Haukås
Tor Arne Andreassen
Eirik Mæland
Søren Ejlersgård Christensen
Alexander Stølås
Daniel Bamberg
Arent Emil Hauge
Robert Kling

Angrepsspillere:
Christian Gytkjær
Torbjørn Agdestein
Simon Diedhiou
Roope Riski
Tor André Aasheim

Hovedtrener:
Jostein Grindhaug

Spillere inn og ut fra 2014-sesongen:

Inn i laget:
Simon Diedhiou - Diambars, Senegal
Roope Riski - Hønefoss
Søren Christensen - Nordsjælland
Erling Flotve Myklebust - Åkra
Herman Børresson Fossdal - Stord

Ut av laget:
Pontus Engblom - Sandnes Ulf
Nikola Komazec - Pattaya United, Thailand, lån seks måneder
Tonny Mawejje - frigitt
Emmanuel Ekpo - ute av kontrakt
Olav Dalen - ute av kontrakt
Ugonna Anyora - Hønefoss
Geir Ludvig Fevang - Sandefjord
Maic Sema - AEL Limassol