Førerløs buss reddet av snarrådig sjåfør da den begynte å trille

Bussjåføren tok igjen bussen og kom seg om bord i fart på Alexander Kiellands plass i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken halv to skriver Oslo-politiet på Twitter at en buss begynte å trille på Alexander Kiellands plass. Sjåføren løp etter bussen og fikk stanset den før den traff noe eller noen.

– Sjåføren var da allerede i ferd med å få ut passasjerene på grunn av en oppstått teknisk feil. Vi er på stedet og foretar undersøker, skriver politiet videre.

Politiet vet foreløpig ikke om det var noen på bussen da den begynte å trille, ettersom sjåføren hadde begynt å få passasjerene ut.

– Sjåføren var snarrådig og kom seg om bord. Farten var ikke så stor, men bussen var godt i gang, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt Tor Grøttum til TV 2.

Beslagla førerkort

– Sjåføren hadde stoppet på grunn av det han forteller var problemer med hydraulikken, sier Grøttum. 

Ingen personer ble skadet i hendelsen.

Politiet vet foreløpig ikke hvorfor bussen begynte å trille.

– Vi har tatt beslag i førerkortet, og statens havarikommisjon er varslet, sier operasjonslederen til TV 2.

Det utelukkes ikke at uhellet skyldes menneskelig svikt. Bussen taues nå til teknisk undersøkelse.

Feil på bussdøren

Kommunikasjonssjef i Oslo Sporveier, Cato Asperud, forteller til TV 2 at de har begrenset informasjon om hva som skjedde, men at bussen hadde problemer med en dør som skulle lukkes.

– En av måtene å løse denne feilen på er å nullstille bussen, og så starte strømmen igjen. Det kan ha sammenheng med dette, sier Asperud, men påpeker at det er for tidlig å si noe sikker.

– Føreren var i alle fall veldig rask til å komme seg inn i bussen igjen og stoppe den, før noe eller noen ble skadet, heldigvis, sier Asperud.