SEMIJUBEL: Mathis Olimb ble sammen med lagkamerat Mats Rosseli Olsen klar for semifinlaen i SHL etter seier i sjuende kamp over Luleå. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SEMIJUBEL: Mathis Olimb ble sammen med lagkamerat Mats Rosseli Olsen klar for semifinlaen i SHL etter seier i sjuende kamp over Luleå. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sluttspill-suksess for norske hockeystjerner

- Viktig for norsk hockey, mener Mathis Olimb. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): Hele fem norske ishockeyspillere er klare for semifinale i sluttspillet i henholdsvis Sverige, Russland og Tyskland. I tillegg innehar Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers andreplassen i NHL totalt. 

- Det er en kvittering for at norsk hockey gjør det bra, og at de spillerne som er i utlandet faktisk spiller i toppklubber. Noe som igjen er positivt for landslaget, og viktig for norsk hockey, sier Mathis Olimb til TV 2. 

Frölunda-spillerne Mathis Olimb og Mats Rosseli Olsen tok seg tirsdag videre til semifinalen i det svenske SHL-sluttspillet etter en 4-2-seier over Luleå i den syvende og avgjørende kvartfinalen. 

- Det var fullt hus og bra trykk. Match sju er jo litt nervøst. Man var jo spent, og det er mye som står på spill. Det er fiasko eller suksess, og det var digg å få den i boks, sier han.

God effekt til VM

Olimb tror sukessen også kan slå positivt ut for det norske landslaget i VM i mai. 

- Absolutt. Det å få matching på det høyeste nivået gjør at man utvikler seg som både spiller og person. Vi får øvelse i å takle presset, presiserer 29-åringen.

Frölunda møter Växjö i semifinalen, og Oslo-gutten legger ikke skjul på at det hadde betydd mye å ta en tittel med Gøteborg-klubben i det som blir hans siste sesong før han går til den finske KHL-klubben Jokerit. 

Dette er Olimbs femte sesong i klubben, som ikke har vunnet et trofé siden 2005. 

- Det er jo noe vi har jobba for i mange år, så det hadde uten tvil vært kult å fått være med å vinne noe med Frölunda også, understreker han. 

29-åringen hadde stor suksess i Champions Hockey League, der han ble kåret til turneringens mest verdifulle spiller og toppscorer. 

Frölunda tapte finalen mot nettopp Luleå som de nå slo ut av sluttspillet. 

Tysk suksess

Samme dag kunne lillebror Olimb juble for akkurat det samme. Düsseldorf-spillerne Ken André Olimb og lagkamerat Andreas Martinsen tok seg videre til semifinalen i det tyske DEL-sluttspillet etter seier i den syvende kvartfinalen mot Hamburg.

26-åringen står med sju poeng på de sju første sluttspillkampene, og er på niendeplass på toppscorer-lista. 

- Det var veldig gøy å sikre semifinalen, siden det gikk til syvende og avgjørende kamp. Det har vært en veldig jevn kvartfinaleserie der begge lag har vunnet sine hjemmekamper, så det var deilig at det gikk inn til slutt, sier Ken André Olimb på telefon fra Tyskland. 

I semifinalen møter de ERC Ingolstadt. 

- De er jo favoritter, men vi har spilt jevn med dem i serien. Så jeg er positiv, sier 26-åringen. 

Han rakk også å juble sammen med storebror Mathis tirsdag kveld, etter at begge brødrene kunne feire semifinaleplass. 

-  Jeg har snakka med han både i går kveld og i dag, så det er veldig gøy at begge klarte det. Man gleder seg jo alltid på begges vegne, understreker han. 

Russisk suksess

Forrige uke tok Patrick Thoresen og hans SKA St. Petersburg seg også videre til semifinalen i russiske KHL, etter at de vant 4:1 i kamper over Dynamo Moskva. 

- Det var helt fantastisk. Vi har jo gått på huet og rævva ut mot Dynamo to ganger tidligere når jeg har vært i SKA. Det var en serie som var å ta og føle på, og de som har vært med på å tape mot dem før var litt nervøse. Inkludert meg, men endelig slo vi dem. Det var en deilig revansje, sier Patrick Thoresen til TV 2. 

Torsdag starter semifinalerunden mot serievinner i den vestlige serien CSKA Moskva.

Thoresen er i form med ni poeng på de ti første sluttspillkampene, og jakter sitt andre trofé i russisk hockey.

31-åringen vant Gagarin Cup med sin tidligere klubb Slavat Yulaev Ufa i 2011, da også med nåværende SKA-trener trener Vyacheslav Bykov bak roret. 

- Det er en cup jeg er veldig stolt av å ha vunnet en gang, så jeg har selvfølgelig veldig lyst til å være med å vinne igjen. For det ga veldig mersmak, understreker Thoresen. 

Resten av de norske landslagsspillerne som ikke er opptatt med sluttspill er samlet på "Camp Roy", som er den årlige oppkjøringsamlingen før VM i mai.