KAN BLI LAGKOMPISER IGJEN: Danny Welbeck og Chris Smalling kan bli lagkamerater igjen til høsten. (AP Photo/Jon Super)
KAN BLI LAGKOMPISER IGJEN: Danny Welbeck og Chris Smalling kan bli lagkamerater igjen til høsten. (AP Photo/Jon Super)

Fotballryktene:
– Arsenal vil hente United-stjerne

Og Liverpool kan gå gjennom totalforvandling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Livet er ikke det værste man har. Og om lidt er kaffen klar», sang Poul Dissing.

Og til kaffen er det godt å ha noe godt lesestoff.

Kan man da få noe bedre enn en god dose med overgangsrykter?

Det er engasjerende, irriterende, oppløftende og deprimerende på en gang. I løpet av en samling med overgangsrykter kan en være innom hele følelsesregisteret.

Og innerst inne vet man at sjansene for at noen av disse overgangene blir noe av er små. Men likevel lar vi oss engasjere.

Her er i hvert fall dagens dose med fotballrykter:

Arsenal-manager Arsene Wenger hadde stor tro på Chris Smalling etter å ha sett ham i aksjon for Fulham. Men han kom til kort da han forsøkte å hente forsvarsspilleren. Sir Alex Ferguson og Manchester United la over 100 millioner kroner på bordet, og fikk tilslaget på ham. Men Wenger har fortsatt tro på at Smalling kan bli en god midtstopper, og vil gi 140 millioner kroner for ham til sommeren, skriver Daily Mirror. Så spørs det om Smallings plutselige formoppsving er nok til at Louis van Gaal vil tilby ham en ny kontrakt. Hans nåværende kontrakt går ut sommeren 2016.

La Liga-eksperten Pete Jenson tror ikke Manchester United må tømme kontoen helt dersom de skal hente Cristiano Ronaldo tilbake fra Real Madrid. Med tanke på at portugiseren har bikket 30 år, så tror han rundt 700 millioner kroner kan være nok til å få spanjolene til å selge, sier han i en utspørring i Daily Mail.

Men hoverprioriteringen til van Gaal blir å tette igjen bakover. Daily Express hevder at Manchester Uniteds midtstopperpar neste sesong kan hete Raphael Varane og Nicolas Otamendi. Nederlenderen skal være villig til å grave dypt i lommene for å hente de to forsvarsspillerne fra henholdsvis Real Madrid og Valencia.

Mario BalotelliRickie Lambert og Fabio Borini var trioen som skulle sørge for at ingen savnet Luis Suarez i Liverpool. Juryen trenger neppe lang tid på å felle en dom over om de har lykkes eller ikke. Nå kan det virke som om manager Brendan Rodgers allerede har kommet til sin konklusjon. For ifølge Daily Star tar han med glede i mot tilbud for de tre målsky angriperne. Når en samtidig vet at Glen Johnson og Steven Gerrard forsvinner, og at Raheem Sterling og Jordan Henderson nekter å signere nye kontrakter, kan det bli et helt nytt Liverpool en får se neste sesong.

En som kan være på vei inn stadionporten på Anfield er grekeren Kyriakos Papadopoulos, skriver Metro. Den skadeforfulgte midtstopperen har holdt seg frisk så langt på lån til Bayer Leverkusen, og skal være ferdig i Schalke 04. Bayer Leverkusen skal ønske å gjøre overgangen permanent, og har bydd rundt 50 millioner kroner for ham, men Papadopoulos skal ønske å prøve seg i en ny liga. Det åpner døren for Liverpool, og Rodgers har lenge vært en fan av den noe begrensede, men fysisk sterke midtstopperen.

Et annet sted det kan komme store omveltninger i sommer er Stamford Bridge. Daily Express skriver at Jose Mourinho vil ofre tre spillere for å få midler til å kjøpe nytt. Petr Cech legger ikke skjul på at han neste sesong vil være et klart førstevalg, og det blir han neppe i Chelsea. Venstrebacken Filipe Luis har ikke vært noen gigantsuksess etter overgangen fra Atletico Madrid. Dersom prisen er noe lavere enn den var da han gikk til Chelsea, så er Diego Simeone interessert i å hente ham tilbake til Vicente Calderon. Den tredje som ikke skal være i Mourinhos planer er Marco van Ginkel. Nederlenderen er i øyeblikket på lån til AC Milan, der han først nylig har spilt seg inn i startoppstillingen.

En som kan se ut til å være ønsket i Chelsea, er Felipe Anderson. De kongeblå skal ha hatt speidere til stede på Lazios to siste kamper. Der har de fått se brasilianeren herje. Manchester City skal også ha hatt representanter på disse kampene, skriver London Evening Standard. Tidligere er Liverpool og Manchester United også blitt koblet til 21-åringen.

Toby Alderweireld har bare spilt 18 av 30 kamper for Southampton denne sesongen, men belgieren er likevel et hett navn blant toppklubbene i Premier League. Nå kan 26-åringen fortelle at han drømmer om å spille sammen med landsmannen Jan Verthongen, skriver Daily Telegraph. Da skulle en i første omgang tro at han ønsker å spille i Tottenham neste sesong. Men Verthongen har tidligere uttrykt et klart ønske om å spille i Champions League, noe Tottenham som kjent ikke har for vane å gjøre.

Tomas Rosicky innrømmer at han vurderte å forlate Arsenal i januar. Frem til jul hadde han knapt vært på banen, men siden han startet mot QPR på andre juledag, så har tsjekkeren vært sentral i The Gunners ferd mot toppen av tabellen. Og nå forteller han til Daily Mirror at han trives godt på Emirates.

Nottingham ser ut til å ha trukket det lengste strået i kampen om Arsenal-spissen Chuba Akpom. Omtrent samtlige klubber som er involvert i opprykkskampen i Championship har kontaktet The Gunners med håp om å få leie 19-åringen ut sesongen. Arsene Wenger skal ha sett Nottingham som den klubben det var størst mulighet for å få spille fast for Akpom, skriver Daily Mirror.