RUSSEKNUTE: Drammen hadde kanskje landets drøyeste alkoknute-regel, men nå har russen bestemt at den skal bort. Foto: Scanpix
RUSSEKNUTE: Drammen hadde kanskje landets drøyeste alkoknute-regel, men nå har russen bestemt at den skal bort. Foto: Scanpix

24 øl på ti timer fjernes som russeknute

I løpet av ti timer skulle Drammens-russen drikke en kasse med øl. Men nå tar russen ansvar, og fjerner knuten som i årevis har stått i knutereglementet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har valgt å ta ølkorken bort ettersom vi ønsker å ivareta russens sikkerhet i russetiden, sier russepresident i Drammen, Julie Amundsen, til TV 2. 

Andre steder i landet har russen fått en ølkork i luen om de klarte å drikke en kasse øl på 24 timer. Men i Drammen måtte kassen drikkes i løpet av ti timer.

I forrige uke kuttet flere av storbyene russeknuten, fordi de mente den var uansvarlig.

– Dødelig knute

Mens ruseksperter mente knuteregelen i verste fall var dødelig, mente Drammensrussen at dette var tradisjonsrike knuteregler de ikke ville fjerne: 

– Dette er tradisjonelle knuter som har stått i lang tid, og vi ser ingen grunn til å fjerne dem. Om russen ønsker, skal de få lov til å gjøre dette av fri vilje, sa russen tidligere.

Men nå har russestyret hatt nye møter om de mye omtalte russeknutene, og de har bestemt seg for å fjerne det som trolig har vært landets drøyeste alkoknute-regel.

Vil ikke la russen ta risikoen

– Vi ønsker ikke at noen russ skal få oppleve uheldige utfall av knuter som står som tradisjoner. Øl knuten kan være skadelig for noen, og vi vil derfor ikke la russen ta denne risikoen.

Når det gjelder knuten å drikke en flaske vin på 12 minutter, er den utvidet til 20 minutter, opplyser Drammensrussen til TV 2.