FORSVANT FRA RADAREN: Her, i et fjellområde ved de franske alpene rundt 100 km nord for Nice, forsvant flyet fra radaren.
FORSVANT FRA RADAREN: Her, i et fjellområde ved de franske alpene rundt 100 km nord for Nice, forsvant flyet fra radaren.

Dette kan ha skjedd i de skjebnesvangre 8 minuttene

Hva skjedde da Germanwings rute 9525 styrtet? Her er teoriene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Germanwings-flyet styrtet brått fra marsjhøyden på 38.000 fot til 6.000 fot på under åtte minutter. Så forsvant det fra radaren, opplyser flyselskapet.

Følg utviklingen i TV 2s livesenter

Taleregistratoren skadet

Onsdag morgen melder nyhetsbyrået AFP at taleregistratoren, en av de to svarte boksene, ble skadet i ulykkenDet er uklart hvor skadet den svarte boksen er. Taleregistratoren er sendt til Paris for analyser.

Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve sier ifølge AP at den svarte boksen som er hentet fra ulykkesstedet antas å være brukbar selv om den er skadd.

Germanwings rute 9525 var på vei fra Barcelona til Düsseldorf da det styrtet i et fjellområde i de franske alpene rundt 100 km nord for Nice.

Et mysterium

I Toulouse, hvor Airbus-fabrikken ligger, ble det umiddelbart satt ned en krisestab etter ulykken. Eksperter på nettopp denne flytypen er i ferd med å gjøre seg klare til å etterforske og finne årsaken til ulykken.

Airbus A320, flytypen som styrtet, er bygget i rundt 6500 eksemplarer, og første flyvning i rutetrafikk var i 1988.

Hva som skjedde i de åtte minuttene flyet begynte å miste høyde, og hva som fikk flyet til å styrte, er det ingen som vet. 

Den ene av de svarte boksene ble funnet tirsdag, og en mulig løsning vil kanskje være lagret her.

Det blir det nå opp til en større gruppe etterforskere og teknikere å finne ut. Tirsdag ble det spekulert i en rekke grunner til ulykken.

Avkrefter terror

Det ble raskt spekulert i om flystyrten kunne være et terrorangrep. Dette ble ifølge nyhetsbyrået DPA raskt avkreftet av tyske sikkerhetskilder.

Også amerikanske myndigheter avkrefter at det skal være en link til terror. 

– Alle alternativer må sjekkes for å få en forklaring på germanwingsstyrten, men terror er ikke det mest sannsynlige scenarioet, sier Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve til Reuters.

Tekniske problemer

Mandag ble det rapportert om tekniske problemer på flyet som styrtet. 

Det var problemer med luka til nesehjulet som førte til at flyet ble stående flere timer på bakken i Düsseldorf, før det igjen ble satt inn i normal drift, melder Der Spiegel.

Lufthansa avviser derimot at disse tekniske problemene kan ha ført til et krasj, og også en rekke flyeksperter ser på det som lite sannsynlig.

Årsaken til den tragiske flyulykken kan være mange, og det er satt inn store resursser for å finne ut hva som ligger bak.

– Det kan også være tap av oksygen i cockpit og kabin. Eller det kan være en plutselig alvorlig teknisk hendelse som fører til at de får kontrollproblemer med flyet og får hendene fulle, slik at de ikke får sendt nødmelding, sier pensjonert flyger og tidligere leder i Flyoperativt Forum, Per Gram, til NTB.