Moa mener Kroatia er en perfekt motstander

Landslagsspissen er tilbake for Norge og blir ekstra motivert av Luka Modric & Co.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

MARBELLA (TV 2) Mohammed Abdellaoue er tilbake på landslaget for første gang etter at skader har satt han utenfor landslagsspill i over et år.

– Helt perfekt motstander
Nå er han igjen aktuell med det norske flagget på brystet. Og Bundesliga-proffen lar seg ikke skremme av at det er Kroatia og heksegryten i Zagreb som venter i comebacket.

– Det er helt perfekt at det er dem vi møter. Det er slike kamper man vil og elsker å spille. Jeg gleder meg veldig. Det er de kampene som er morsomt å være med på å vinne. Så det er bare å glede seg, sier han.

Etter å ha fått kamptrening på B-laget til Stuttgart den siste tiden, legger han ikke skjul på det er fint å stille på samling med det norske laget igjen.

– Det er veldig deilig. Jeg er glad for å være tilbake, og det er fint å møte gutta igjen. Jeg har trent for fullt siden januar i Tyskland. Vi har en bra treningshverdag der, og de siste månedene har jeg fått flere kamper for B-laget for å komme inn i kamprytme. Det er det jeg trenger nå, sier han.

Kjemper om spissplass
Med Joshua King skadet er det det helt åpent rundt hvem som starter på topp for Norge. Håvard Nielsen, Moa og Tarik Elyounoussi er de heteste alternativene, og Moa er klar om han skulle få muligheten.

– Jeg vet ikke hva Høgmo tenker, men jeg er også åpen for innhopp. Jeg er jo her for å vise meg frem, men jeg håper alle som er her har som ambisjon å starte kampen. Det har jeg også. Men etter å ha vært ute så lenge kan jeg ikke gape over for mye. Jeg er her for å bidra, både på og utenfor banen, så får vi se på hvem Per-Mathias velger på lørdag.

Han mener at Norge er i gode hender uansett hvem som får sjansen på topp.

– Håvard er frisk og i form. Det er også Tarik, så det er flere å velge mellom. Så det er ikke noe vi stresser med. Vi vet at vi har bra spillere som gjør en god jobb uansett.

Håper på startplass
Håvard Nielsen som ble matchvinner og sikret tre viktige poeng mot Bulgaria i oktober i fjor er glad for å ha Moa tilbake på laget.

– Det synes jeg er kjempegøy. Alle liker å ha ham tilbake. Han er en såpass bra fyr på alle mulige måter. Det er bra at han har holdt seg skadefri nå og at han har fått sjansen til å komme tilbake.

Men Nielsen legger ikke skjul på at han ønsker flere av opplevelsene han hadde på Ullevaal mot Bulgaria.

– Jeg skal ikke si at jeg at jeg har spilt så bra at jeg skal starte. Men det var stort å komme inn og få det målet. Jeg følte også at jeg gjorde sakene bra mot Aserbajdsjan selv om det ikke ble noen mål. Så sånn sett har jeg levert ganske bra. Men det kommer jo an på hvordan vi velger å gå ut og hvilke typer Høgmo trenger, sier han.

PS: Nielsen måtte bryte tirsdagens trening på grunn av smerter i lysken. Men skaden skal ikke være alvorlig