SPÅR TIPPELIGAEN: Stefan Johansen, Mats Møller Dæhli eller Alexander Tettey følger nøye med på Tippeligaen og har plukket ut sine seriefavoritter. Foto: NTB scanpix/montasje.
SPÅR TIPPELIGAEN: Stefan Johansen, Mats Møller Dæhli eller Alexander Tettey følger nøye med på Tippeligaen og har plukket ut sine seriefavoritter. Foto: NTB scanpix/montasje.

Slik tror utenlandsproffene at Tippeligaen ender

Landslagsproffene tipper med hjertet når de skal spå utfallet av den hjemlige serien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

MARBELLA (TV 2) Tippeligaen nærmer seg med stormskritt. Forrige uke ble det offisielle kick off-arrangementet holdt på Ullevaal, og i dag er det bare én uke til festen er i gang.

Rosenborg og Molde favoritter
Blant utenlandsproffene på det norske landslaget er interessen for den hjemlige serien fortsatt stor. Flere følger fortsatt med på hvordan det går med deres gamle klubber, og når TV 2 tar runden og hører hvem de tror kommer til å bli sterkest den kommende sesongen, gjenspeiler nok svarene akkurat det.

– Jeg heier på Molde, jeg tror de vinner, sier Mats Møller Dæhli som spilte i den blå trøyen en halv sesong før Ole Gunnar Solskjær hentet ham til Wales og Cardiff.

Les alle TV 2s tippeligatips her

Celtic-proff Stefan Johansen trekker også frem sine to gamle klubber, men er ærlig nok til å innrømme at han tror gullkampen vil stå mellom to andre lag.

– I år tror jeg det blir veldig jevnt mellom Molde og Rosenborg. I mine øyner er det de som ser sterkest ut. Så håper jeg selvfølgelig at Bodø/Glimt og Godset også kan gjøre det bra. Men jeg tror det skal bli tøft å hamle opp med de to, sier han.

Ikke overraskende trekkes også akkurat Rosenborg frem som den store favoritten av de tidligere RBK-spillerne Alexander Tettey og Per Ciljan Skjelbred.

– Jeg tror Rosenborg kommer til å gå helt til topps i år, sier Tettey.

Ciljan Skjelbred liker den positive utviklingen han så av gamleklubben på tampen av forrige sesong, og mener at vinterens treningskamper gir grunn til optimisme.

– Jeg er jo Rosenborg-gutt, så jeg håper selvsagt at de gjør det bra. Kåre har gjort det bra, og de har spilt flere gode treningskamper, så jeg håper de vinner i år, sier han.

Oslo-guttene håper på Vålerenga
Men de to trønderne er ikke de eneste som lar hjerte styre. Også angriperne Håvard Nielsen og Mohammed Abdellaoue trekker frem sin gamle klubb.

– Jeg må nesten passe litt på hva jeg sier. Men som gammel Vålerenga-gutt er jeg veldig spent på hva de kan få til i år. De har fått inn noen nye spillere som jeg vet er veldig gode, i tillegg til en spiss som skal være veldig lovende. Jeg håper de kan få til et ordentlig bra år - mer enn det tror jeg ikke at jeg skal si, smiler Nielsen lurt.

Også Stuttgart-proff Moa håper gamleklubben gjør en bra sesong.

– Jeg håper og tror at Vålerenga blir sterke i år, sier han kjapt.

Det mest uventede tipset kommer fra Håvard Nordtveit som også sverger til sine hjemtrakter.

– Jeg kommer jo fra Haugesund, så da må jeg nesten svare Haugesund, flirer han.

Så gjenstår det å se om Jostein Grindhaugs mannskap kan ta opp kampen med de aller sterkeste lagene i sesongen som kommer.