NM-tittelen glapp for Tone Damli (26)

Kom på tredjeplass rundt pokerbordet i Dublin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tone Damli (26) er én av mange nordmenn som denne uke har tatt turen til Dublin for å delta i Norgesmesterskapet i poker. Onsdag kveld hadde hun muligheten til å stikke av med en NM-tittel, da hun var en av de åtte gjenværende spillerne på finalebordet i Ladies Event-turneringen.

26-åringen markerte seg virkelig på finalebordet, og slo ut både Elisabeth Hille og Elin Enersen.

– Helt rått!

Tittelen glapp imidlertid for Damli da hun gikk ut etter en all-inn med konge knekt på hånden. Dessverre for Tone møtte hun Sandra som satt med ess konge. Felleskortene gikk ikke sogndølingens vei, og dermed glapp NM-tittelen.

– Det var helt rått! Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle komme så langt, sier Tone Damli til TV 2.

POKER-ANSIKT: Tone Damli (26) var en av spillerne på finalebordet i Ladies Event i Poker-NM. Foto: Espen Eide/TV 2
POKER-ANSIKT: Tone Damli (26) var en av spillerne på finalebordet i Ladies Event i Poker-NM. Foto: Espen Eide/TV 2

Etter at avgjørelsen falt fikk Tone trøst av kjæresten Markus Foss (33) som fulgte spent med fra sidelinjen.

– Nå skal jeg hjem og sove litt, før jeg skal spille Main Event i morgen. Så får vi se om jeg kan hevde meg der også, sier Tone, som fikk med seg 3.210 euro for tredjeplassen.

Det ble til Sandra Storholt som til slutt vant turneringen og kan smykke seg med NM-tittelen. Kristine Dalen havnet på andreplass, men det var liten tvil om at Storholt var den beste spilleren på bordet.

Kjendistungt

Tone Damli startet turneringen tirsdag kveld på samme bord som artistkollega Sandra Lyng, mens kjendiser som Linni Meister, Triana Iglesias og Aylar også var å se ved filten.

Også Tones storesøster har gjort seg bemerket rundt pokerbordene i Dublin. Tale Aaberge Nesse kom på 10. plass i Ladies Eventen.

Kritikk

Tone Damli har møtt kritikk for sin rolle som ambassadør for et utenlandsk spillselskap, men artisten har likevel valgt å delta under NM i poker.

– Tone bidrar til økt spilling. Det er barn som mister konfirmasjonspengene sine fordi mamma eller pappa spiller dem bort, og det er familier som ikke får råd til å reise på ferier i år fordi alle pengene er spilt bort, har Sten Magne Berglund i Blå Kors uttalt til TV2.no tidligere.

I oppladningen til Poker-NM har Tone Damli blitt coachet av de rutinerte pokerspillerne Merethe Krohn og Stephan Kjerstad.

82 kvinner stilte til start i den såkalte Ladies Event. Ved større pokerarrangementer er det vanlig at det er én turnering forbeholdt kvinner, som til vanlig konkurrerer i et veldig mannsdominert miljø.

Dette er fjerde gangen NM i poker arrangeres i den irske hovedstaden, og også i år er det ventet at flere tusen nordmenn tar turen.