VIL TRENE NORGE: Kanadieren Jeremy Lee Wotherspoon ønsker å trene det norske sprintlandslaget. Foto: AFP PHOTO / VINCENT JANNINK
VIL TRENE NORGE: Kanadieren Jeremy Lee Wotherspoon ønsker å trene det norske sprintlandslaget. Foto: AFP PHOTO / VINCENT JANNINK

Verdens raskeste vil trene Norge

– Det hadde vært like rått som å få Usain Bolt til å trene norske friidrettssprintere, sier generalsekretær Halvor Lauvstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Verdens raskeste skøyteløper Jeremy Lee Wotherspoon er aktuell for en rolle i støtteapparatet i det norske skøytelandslaget. 

Flere i skøyteforbundet ønsker å forsterke sprintapparatet med kanadieren.

Det får TV 2 Sporten opplyst fra flere hold.

Verdens raskeste

Også Wotherspoon selv er åpen for å komme til Norge å jobbe med de norske skøyteløperne.

– Jeg ønsker å trene Norge. Jeg har vært der flere ganger og det vil være interessant å trene dem. Det er ingenting som er klart enda, men jeg ønsker definitivt muligheten hvis de klarer å få på plass midlene, sier Wotherspoon til TV 2 Sporten.

Kanadieren hadde en fantastisk karrière som skøyteløper og tok VM gull på 500 meter i 2003, 2004 og 2008. I tillegg satte han 15 verdensrekorder i perioden mellom 1997 og 2007 og tok et OL-sølv i 1998. Fortsatt innehar han verdensrekorden på 500 meter fra 2007. 

– Som Usain Bolt

I Norge står skøyteforbundet med åpne armer om de finner midler til å hente kanadieren.

– Det hadde vært som å få Usain Bolt til å trene de norske friidrett-sprinterne, sier en entusiastisk Halvor Lauvstad, som er generalsekretær i skøyteforbundet til TV 2 Sporten.

Også Finn Halvorsen som er Elitecoach i forbundet ønsker kanadieren til Norge. Han påpeker at de normalt sett ikke ønsker å ansette utenlandske trenere siden ansettelsene ofte er forbundet med stor risiko, kombinert med at de tenker kortsiktig og er dyre i drift.

– Jeremy er unntaket. Han er spesiell og er ønsket som en forsterkning til det nåværende støtteapparatet. Han har fortsatt verdensrekorden på 500 meter og er verdens beste sprinter. Samtidig er han veldig ydmyk og ønsker å lære seg norsk hvis han kommer, sier Halvorsen til TV 2 Sporten.

Mangler millioner

Men forbundet mangler penger.

– Vi trenger 3,5 millioner kroner for å få et godt nok sportslig opplegg, inkludert Jeremy, forklarer Lauvstad.

Skulle ikke de pengene komme på plass kan det fort bli med drømmen. Wotherspoon selv håper at forbundet klarer å finansiere opplegget. Han ønsker veldig sterkt å jobbe med skøytesprinterne.

– Jeg har vært i Norge og det er et fantastisk land. Jeg tror vi kan bygge noe bra der. De har en god idé om hvordan det skal trenes. Jeg er aktuell som trener for sprintlandslaget og det er utrolig mange talentfulle sprintere på laget, sier verdensrekordholderen til TV 2 Sporten.

– Jeg ønsker å videreutvikle sprintlaget og jobbe med løperne der. Det er en god mulighet for meg, avslutter verdens raskeste skøyteløper.

– Må være attraktivt å hente ham

TV 2 Sportens skøyteekspert Mikael Flygind Larsen håper forbundet klarer å løse det økonomiske slik at Wotherspoon blir ny trener i støtteapparatet. Han peker på at Wotherspoon vil passe godt med landslagssjef Sondre Skarli og Finn Halvorsen.

– Som trener så står han for veldig mye bra. Han er verdens raskeste skøyteløper, men det er ikke nødvendigvis derfor skøytelandslaget ønsker å hente ham. Han er en fantastisk dyktig trener som har gode resultater å vise til. Han er en utrolig fin type og vil være en stor ressurs for forbundet, sier Mikael Flygind Larsen til TV 2 Sporten.

Etter en sterk sesong for skøytelandslaget håper TV 2 Sportens skøyteekspert at forbundet vil finne sponsorer.

– Norsk skøytesport går i riktig retning. Nå må det skje noe snart med at sponsorer kommer på banen. Det ville vært rart om ikke noen synes at det å hente verdens raskeste skøyteløper til Norge vil være attraktivt, avslutter Flygind Larsen.