Ny Oilers-seier over Vålerenga

Stavanger leder nå semifinale-serien 2-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stavanger Oilers slo Vålerenga 3-2 i NM-semifinale nummer to, og leder nå 2-0 i kamper. Hjemmelaget fikk da revansje etter at forrige kamp i DNB Arena ble annullert. 

Adrian Veideman, Josh Soares og Petter Røste Fossen ble målscorere for Oilers.

Oilers ledet kampen 3-0 halvveis ut i andre periode, men Vålerenga kom nesten tilbake.

– Det er små marginer i Hockey. Vi driver med puck-tap og da kommer Vålerenga på kontringer. De tar over kampen fordi vi kanskje blir litt høye på oss selv på 3-0. Vi er veldig fornøyde med seieren, men vi må prestere bedre og jevnere, sier Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen til TV 2 etter kampslutt.

Vålerenga-trener Espen Knutsen er fornøyd med siste halvdel, men lite fornøyd med at de slipper inn tre mål.

– Vi klarte å snu matchbildet totalt, men det nytter ikke å ligge under 3-0. De blåser igjennom og vi havner etter. Vi må være mer mannfolk fra start. I stedet står vi der med lua i hånda og oilers styrer alt, sier Knutsen til TV 2

Oilers-trykk fra start
Kampen startet med et Oilers-trykk, og allerede etter to minutter spill pådro gjestene seg sin første utvisning. VIF-målvakt Steffen Søberg måtte varte opp med klasseredninger, men Vålerenga klarte å stå i mot.

Etter fire minutter spill satt åpningsmålet for Stavanger. Adrian Viedman ble målscorer etter at Tommy Kristiansen hadde tatt seg hele veien ned mot målet til Vålerenga. Målvakt Søberg mente selv han ble angrepet, men målet ble godkjent.

– Piss dårlig første periode
Syv minutter før periodeslutt fikk Christian Hanson en kjempemulighet til å gi vertene 2-0, men skuddet strøk stolpen.

Vålerenga kom farlig frempå ved Brede Frettem Csiszar, men det ble ikke scoring. I stedet pådro Vålerenga seg en utvisning for å ha for mange menn på isen. En svært unødvendig utvisning for VIF, og den skulle koste dem dyrt.

Oilers utnyttet overtallet og Josh Soares sendte pucken i tverliggeren, via ryggen til Søberg og i inn i nettet.

Oilers gikk i garderoben med en 2-0-ledelse.

– Det var en piss dårlig første periode. Vi må ta oss sammen som et lag. Sa Vålerenga-spiller Niklas Bröms til TV 2 i etter første periode.

– Vi vil score, vi er er klare for kampen og kjører game-planen vår. Sa Oliers-spiller Tommy Kristianssen til TV 2.

Drøye 13 minutter ut i andre periode ble Vålerenga nødt til å forsvare seg tre mot fem i 59 sekunder. Takket være en rekke flotte redninger av Steffen Søberg, klarte Oslo-laget å stå imot på imponerende vis.

Fokuset forsvant like etterpå. Halvveis ut i midtperioden sender Vålerenga en klarering rett i kølla til Oilers-spiller Petter Røste Fossen. Fossen viste ingen nåde og hamret inn 3-0 til Stavanger halvveis ut i midtperioden.

Nære på for Vålerenga
Det er mulig det var dette som måtte til for å vekke Vålerenga. Minuttet senere stod det nemlig 1-3. Niklas Bröms gjorde jobben selv da han gikk innover i Stavanger sin sone og skjøt pucken inn forbi Oilers-målvakt Ruben Smith.

Fjorten minutter ut i andre periode satt enda en redusering for Vålerenga. Rasmus Juell gjorde et lekkert forarbeid før han ble taklet og dommeren markerte for avventende utvisning. Pucken havnet så hos Mathias Trygg som satte den inn i nettet.

Midtperioden var full av dramatikk. Oilers-kaptein Dennis Sveum ble båret ut av isen. Det var uvisst hvorfor, men han sa selv til TV 2 i garderoben at skøyten til Morten Ask hadde kuttet knehasen hans.

– Vålerenga gir aldri opp. De pleier å snu i siste perioder. Det er ikke over og vi må kjøre på. Vi skal ut å sikre kampen. Det sa målscorer Petter Røste Fossen TV 2 i pausen.

– Vi fikk den energien vi trengte. Vi skal ut å fortsette å spille som de siste ti. Oilers er på hæla, og vi må ta overtaket til vår fordel, sa Vålerengas Daniel Sørvik til TV 2 etter andre periode.

4116 tilskuere på DNB Arena fikk se en tredje periode som ikke var like fartsfylt som de to foregående.

Tre minutter ut i perioden fikk VIF-spiller Simon Gamache pucken på køllebladet, og smelte til mot venstre kryss, men Oilers-målvakt Ruben Smith vartet opp med en god redning.

Vålerenga klarte aldri å fullføre comebacket. Kampen endte til slutt 3-2 til hjemmelaget.

Stavanger Oilers og Vålerenga møter hverandre igjen allerede på torsdag. Da er det semifinale tre, bare to dager etter kamp to.