Deila innrømmer: – Vanskelig å beholde Stefan

For nå mener Ronny Deila at Stefan Johansen er en internasjonal toppspiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marbella (TV 2 Sporten): Celtic-sjefen er ironisk nok på ferie i Marbella. Der landslaget har lagt oppkjøringen til kvalifiseringskampen mot Kroatia lørdag.

TV 2 treffer Deila i en ferieleilighet. Livet som sjef i eksentriske Celtic tar på:

– Det har vært intenst nå. Jeg kjenner at jeg er sliten, sier nordmannen til TV2.

Mister Johansen?
Hans kanskje viktigste spiller i klubblaget, bor bare et drøyt golfslag unna. Stefan Johansen er kanskje enda viktigere for Norge.

– Han er en toppspiller. Han har blitt en spiller som presteter godt og jevnlig på høyt internasjonalt nivå. Jeg er rett og slett stolt over å få jobbe sammen med en idrettsutøver som han. Målbevisst, profesjonell og klok, roser Deila.

– Hvor lenge får du beholde ham i Celtic?

– Det er klart at det blir vanskelig. Han er god nok til å ta nivået i Premier League. Men så er jo spørsmålet om han vil det. Jeg tror Stefan er veldig glad i Celtic, og det er jo en mye større klubb å spille for enn for eksempel West Bromwich, sier Deila,

Selger kun til "de store"
Den tidligere Strømsgodset-treneren er trygg på at Johansen velger rett - når (hvis) den tid kommer:

– Jeg tenker litt som jeg gjorde i Godset. Hvis Celtic skal selge en spiller, skal vi selge til en storklubb. Stefan gjorde et klokt valg da han valgte å gå til Celtic. Her har fått utvikle seg, ikke minst fysisk. Og han har fått spille jevnlig på høyt nivå. Han har fått selvtillit, ferdigheter og fysikk som gjør ham til en spiller som presterer på et høyt nivå.

- Jeg vil bli
Selv avfeier Johansen enhver spekulasjon om klubbskifte:

– Jeg stortrives i Celtic. En herlig klubb å spille for. Og jeg har alltid sagt at jeg tar en dag av gangen, sier Johansen.

Og akkurat slik Deila roser ham, har nordlendingen et lager av komplimenter å sende i retur:

– Ronny er en fantastisk leder. En trener som ser mennesker og tar vare på de rundt ham. Nå elsker jo fansen han også og spillergruppa har alltid stått bak ham.