IKKE GREIT I FINLAND: Alexander Bonsaksen har fått beskjed om at det ikke blir noen nakenfotografering i Finland. Dette bildet er fra nakenfotograferingen i TV 2-serien Iskrigerne.
IKKE GREIT I FINLAND: Alexander Bonsaksen har fått beskjed om at det ikke blir noen nakenfotografering i Finland. Dette bildet er fra nakenfotograferingen i TV 2-serien Iskrigerne.

Bonsaksen har fått naken-nekt i Finland

Iskrigerne-stunt ønskes ikke velkommen i 27-åringens nye klubb. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tampere (TV 2): - Her er de litt konservative, så nakengreier hadde ikke latt seg gjøre, sier Alexander Bonsaksen til TV 2. 

27-åringen dro til Finland og toppklubben Tappara Tampere i november, og finnene hadde fått med seg både Vålerenga-guttenes "strippe-straffer" og at de poserte nakne på en fotoshoot i TV 2-serien "Iskrigerne". 

- Når jeg kom hit gjorde jeg et intervju med en finsk avis, og han journalisten hadde fått med seg at vi hadde gjort "Iskrigerne" hjemme i Norge. De hadde jo sett at det hadde vært noen nakengreier på nettet, og det kunne aldri skjedd i Finland fortalte han, sier Bonsaksen med et smil. 

Han forteller at han også har fått høre det av gutta i garderoben. 

- Den ene dagen jeg kom på treningen hadde de byttet ut statistikk på TV-skjermene i garderoben med nakenbilder av meg fra fotoshooten med Iskrigerne, så jeg har fått litt tyn. Gutta sier det samme som journalisten at det hadde aldri skjedd i Finland at et TV-team hadde kommet så tett på laget, og i alle fall ikke nakenhet, sier han. 

- Så du må beholde klærne på i Finland?

- Her må klærne være på ja. Kanskje greit de ikke har fått med seg God Kveld Norge-reportasjen fra dusjen på Jordal, ler han. 

Sliter med finsk

Til tross for en litt mer konservativ holdning er 27-åringen positivt overrasket over Finland. 

- Jeg var jo litt skeptisk til Finland, men jeg trives veldig bra. Byen er fin, og jeg tror jeg er veldig heldig som havnet her i Tampere. Lenger nord er det nok ganske stusselig. Det er mange restauranter her, jeg har blitt tatt godt i mot av gutta på laget og det er jo selvfølgelig bra når hockeyen går bra, innrømmer han. 

Men finske gloser sitter ikke helt ennå. 

- Jeg kan bare "kitos" som er takk, og "moi" som er hei. Jeg skjønner ingenting av det treneren sier. Bare når han mener noe er bra eller banner, ellers er jeg helt avhengig av oversettelse fra assistenttreneren, forteller Oslo-gutten. 

Heldigvis for Bonsaksen snakker de fleste gutta på laget engelsk, og kaptein Jukka Peltola opplever ikke akkurat nordmannen som stille og beskjeden. 

- Han passer veldig godt inn i laget. Han jobber hardt, og er en fin fyr. Han skravler mye da, men jeg liker det, sier Peltola med et smil. 

"Bonsaeffekten" 

Da nordmannen kom til den finske klubben lå de på åttende plass i serien, men endte til slutt på andreplass. 

- Dere klatret seks plasser etter du kom til klubben. Var det "Bonsaeffekten" som slo til?

- Haha, det veit jeg ikke. Men det er jo bare positivt for meg at vi fikk det på rett spor igjen, og begynte å vinne matcher. Det er ikke negativt det. Det var en som viste meg et klipp fra finsk TV der de snakket om hvem den "mysteriemannen" var. Forhåpentligvis bringer jeg mer lykke til laget fremover, sier han og smiler. 

Sluttspillet startet fredag forrige uke, og Tappara Tampere kjemper med IFK Helsinki om semifinaleplass. 

Tappara tapte gårsdagens kamp 1-4, men leder 2-1 i kamper sammenlagt før det fjerde møtet mellom lagene torsdag. 

- Vi er et bedre lag, så jeg har tro på at vi går videre til semifinalen. I fjor tapte gutta syvende og avgjørende kamp på overtid i finalen, så de er veldig revansjesugne. Vi har en veldig god keeper, og et veldig godt lag. Så jeg håper og tror at vi kan gå langt, understreker Bonsaksen.