Kaggestad lanserer seks norske medaljekandidater

Det er fortsatt kun håndballjentene han føler seg sikker på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag var det 500 dager til OL i Rio. Norge tok bare fire medaljer under de forrige lekene i London.

På spørsmålet om Norge kommer til å reise kjerringa i 2016, har TV 2-ekspert Johan Kaggestad sett på statusen i flere av de norske landslagene.

– Det er spennende hvordan man jobber, og hvordan man tar tak i det som må utvikles både faglig og organisatorisk for at man skal lykkes, sier han.

Kaggestad ser likevel bare et klart gullhåp blant de norske deltakerne.

– Jeg har gått igjennom idrettene. For å si det realistisk så er jeg sånn betinget optimist. Vårt største medaljehåp, etter min subjektive oppfatning, er håndballjentene. De er der og vil alltid være der, konstaterer han.

Etter to VM-gull i roing i 2013, er forventningene også store for dobbeltscullerne våre.

– Vi har et par ro-båter. Både dobbeltsculler lettvekt (Kjetil Borch og Nils Jakob Hoff) og dobbeltsculler vanlig (Kristoffer Brun og Are Strandli). De er der og skal slåss, men det er også et trangt nåløye, presiserer Kaggestad.

Etter skuffende OL i London, er det kanskje et ekstra press på skytterne våre, men Kaggestad er positiv.

– Vår kanskje tredje mest spennende idrett er skyting, med drammenseren Ole Christian Bryhn og Malin Westerheim. Så har vi fortsatt Tore Brovold i skeet (leirdueskyting). Han er en medaljekandidat. Så skytterne har i alle fall flere kandidater, men husk at det er en utrolig tøff idrett å få medalje i.

Skal hevde oss i bryting
Kaggestad fortsetter å nevne idretter der Norge bør være med å kjempe om medaljer. Både sykling og Golf blir trukket frem. Aleksander Kristoff vant bronse i landeveisrittet i London 2012, og Susann Pettersen er blant verdenseliten i golf. Bryting er det siste han nevner i idretter han tror vi hevder oss i.

– Jeg ser på Bryting. Vi har Stig Andre Berge og Marthin Hamlet Nielsen som driver og lukter på medalje. Og så har du den spennende jenta fra Fredrikstad, Grace Bullen. Hun vil jo dette.

Generasjonsskifte
Kaggestad trekker også frem idretter der vi burde ha vært med å kjempe, men hvor Rio-OL mest sannsynlig blir for tidlig.

– Svømming er i et generasjonsskifte. De sier som mange andre idretter. De vil ikke være der i 2016, men vil være der i 2020. Vi har kanskje verdens mest lovende langdistanssesvømmer i Henrik Christiansen fra Skedsmo, men sannsynligvis er Rio litt for tidlig. Han kan komme til finalen.

Kaggestad holder seg til vannsport.

– Padling er nede. Vi har blitt bortskjemt med Knut Holmann og Eirik Verås Larsen. Der er det unge gutter og jenter på vei, men de er ikke gode nok nå.

– Seiling har tradisjonellt vært en medaljeidrett for Norge, men seilerne sier, vi har ingen vi. Vi har ingen vi kan se kan vinne medalje i Rio. Vi må vente til 2020, avslutter TV 2-eksperten.

Norge har totalt 56 gullmedaljer i sommer-OL, og vi deltok for første gang under lekene i 1900 i Paris.