Mohamed Elyounoussi, Kristoffer Ajer, Henrik Bjørdal, Iver Fossum og Pål Andrè Helland kommer alle til å gjøre seg bemerket i 2015.
Mohamed Elyounoussi, Kristoffer Ajer, Henrik Bjørdal, Iver Fossum og Pål Andrè Helland kommer alle til å gjøre seg bemerket i 2015.

Dette blir Tippeligaens største profiler

Se opp for disse spillerne i 2015.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spill Tippeligamanager 2015

2. påskedag sparkes Tippeligaen 2015 i gang. Hvilken unggutt skal overta etter Martin Ødegaard? Hvem tror vi blir den største profilen og hvem blir toppscorer? Her er et knippe spillere man bør se opp for i sesongen 2015. 

Med nevnte Ødegaard på plass i Madrid er bordet dekket for at nye unggutter kan stå frem og begeistre publikum og eksperter i 2015. 

Ajer og Fossum
TV 2s fotballekspert Ole Martin Årst fremhever spesielt Starts supertalent, 16 år gamle Kristoffer Ajer. Den høyreiste midtbanespilleren bar kapteinsbindet da Start møtte Aalesund på La Manga i februar og spås en lysende fremtid.

– I år er det mange unggutter som kommer til å slå gjennom i tillegg til at flere gjorde det litt i fjor. Det er ikke lett å velge bare én,  men jeg tror Kristoffer Ajer blir Starts viktigste og beste spiller. Og det i en alder av kun 16 år, sier Årst til TV 2.

Også TV 2s ekspert og kommentator Egil Drillo Olsen ser frem til å følge med på sørlendingen. 

– Jeg gleder meg til å se Ajer i Start. Han har jeg hørt mye positivt om. Ellers er det gledelig at vi har mange gode, unge spillere i Tippeligaen som jeg gleder meg til å følge med videre, sier han.  

– Fossum like god som Ødegaard
Årst trekker frem flere unggutter å følge med på. 

– LSKs Marius Lundemo, Godsets Iver Fossum og VIFs Ghayas Zahid slo gjennom i fjor, men er alle spillere som kommer til å stå virkelig frem i år. Vi har også en outsider i Henrik Bjørdal i Aalesund. 

Årsts TV 2-kollega, Mini,  har troen på at 2015 blir Iver Fossums år. 

– Han var nesten like god som Ødegaard i fjor, men Ødegaard «tok all» oppmerksomheten, sier Mini. Og legger til: 

– Jeg håper også at Reinaldo (Ulrik Berglann) skal slå gjennom i Glimt. Han har stor fart og gode dribleferdigheter. 

– Bjørdal ser ut som en rund million
18-åringen Henrik Bjørdal nevnes av flere enn Årst. 

– Jeg er helt trygg på at han kommer til å slå gjennom og prege Tippeligaen i år, sier tidligere FFK-sportssjef, nå fotballekspert i Nettavisen Joacim Jonsson til TV 2. 

– Han har en herlig fysikk og stor gjennombruddskraft. Han ser ut som en rund million og kommer til å bli en nøkkelspiller for Aalesund, sier Jonsson videre. 

TV 2s fotballekspert Freddy dos Santos fremhever de samme spillerne som sine kolleger og høyner med en 17 år gammel spiss fra Molde. 

– De unge talentene jeg tror vil stå fram i år er Starts Kristoffer Ajer, AAFKs Henrik Bjørdal og Moldes Sander Svendsen. Samtidig har jeg store forventninger til at unge spillere som fikk sine gjennombrudd i fjor, som Vålerengas Ghayas Zahid, Iver Fossum i Godset og Marius Lundemo i LSK fortsetter sin utvikling og nærmer seg det norske landslaget, sier Freddy. 

Elyounoussi og Helland
Det er ikke bare de unge spillerne som kommer til å være i fokus i 2015.  Hvem som blir den aller største profilen er det delte meninger om. Det er likevel ett navn som går igjen blant ekspertene, Rosenborgs kantspiller Pål André Helland

– Veldig ofte er det jo noen av topplagene som sitter igjen med den største profilen og i Molde tror jeg Harmeet Singh og Mohamed Elyounoussi vil være stabilt gode gjennom hele sesongen. Pål André Helland er en annen spiller blant topplagene som vil utmerke seg, sier Ole Martin Årst, som holder en knapp på Elyounoussi som som den aller største profilen. 

Mini på sin side, er ikke tvil om at Helland vil bli den aller største profilen.

– Han leverer både på og utenfor banen, sier Mini om kantspilleren som har scoret i bøtter og spann i oppkjøringen til årets tippeliga. 

Jonsson vil imidlertid lengre nord enn både Molde og Trondheim for å finne sin store favoritt.

–  Papa Ndiaye i Bodø/Glimt har ferdigheter langt utenfor Tippeligaen. Han kommer til å bli en stor profil. Spørsmålet er bare hvor lenge Glimt får beholde ham. Jeg tipper han forsvinner til sommeren, sier Jonsson.

Og trekker frem følgende andre spillere å se opp for: 

– Ajer i Start, Bjørdal i AaFk og Fossum i Godset, sier han. 

Mange nykommere
Når det kommer til nykommere og hjemvendte tippeliga-profiler, så er det mange å ta av. 

– Jeg tror  Samuel Adegbenro i Viking kommer til å bli en spennende spiller allerede i år. Gjermund Åsen i Tromsø kommer til å få sitt gjennombrudd i Tippeligaen. Det samme gjelder Deshorn Brown i VIF og Semb Berge i Molde. Det er mange se opp for av nye og gamle bekjentskap som har byttet klubb. Men Søren Christensen i Haugesund kommer til å overraske mange, sier Årst.  

Mini velger seg en gammel storscorer fra Odd og Lillestrøm. 

– Occéan i Odd kan være mannen som sørger for at Odd klarer å være med blant de fire beste i år. Han er en stor og sterk spiss som har vist før at han kan score mål, sier Mini. 

– Jeg blir ikke fra meg av begeistring når det gjelder nykommerne. Men samtidig tok jeg jo feil angående Kjartansson i fjor også. Jeg tipper Kamara og Wæhler kommer til å utmerke seg, sier Jonsson.  

Freddy dos Santos velger seg en gammel kjenning, en svenske og en spiss som skal skal fylle skoene til toppscorer Vidar Ørn Kjartansson. 

– Jeg er spent på om Magne Hoseth kan styre Viking til å bli en medaljekandidat igjen, om Tromsøs nye svenske Marcus Hansson vil sette sitt preg på Tippeligaen og om Vålerenga får igang sin nye jamaicanske spiss Deshorn Brown.