Dos Santos spår et kynisk Sarpsborg 08-lag i Tippeligaen

TIPPELIGATIPSET: – Beholdt det gode og forbedrer resten, sier Sarpsborg-spiller om vintertreningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ullevål/Oslo: Sarpsborg 08 knep åttendeplass i Tippeligaen i 2014-sesongen. TV 2s eksperter tror ikke Østfold-laget klarer å kopiere fjoråret, mens spillerne sier de har beholdt de gode sidene samt forbedret de mindre gode.

– Vi gjør litt om på spillesystemet og endrer formasjonen. Vi er mer «på» offensivt. Totalt har vi bevart det vi er gode på, og skal nå bare forbedre andre området enda mer, sier Sarpsborg 08s Steffen Ernemann til TV 2.

Frem mot seriestart skal TV 2s eksperter avsløre hvilke lag de tror havner hvor på tabellen når sesongen er ferdig. Vi tror Sarpsborg 08 passerer Ålesund på tabellen og havner på tiendeplass. Mjøndalen er soleklar jumbo før henholdsvis Sandefjord, IK Start og Stabæk kniper plassene opp mot Ålesund.

Les alle TV 2s tabelltips her

– Skapt en vinnermentalitet
Selv om TV 2 spår Sarpsborg to plasser lavere enn i fjor, er Ernemann godt fornøyd med tingenes tilstand.

– Jeg er meget tilfreds, og det er familien min også. Klubben har tatt store skritt de to årene jeg har vært med. Prosessen har vært fin, og vi har utviklet oss hele tiden. Og samarbeidet mellom spillerne og klubben har vært meget bra for å skape en vinnermentalitet, som avgjør om vi er med på festen eller ikke, sier Ernemann.

Ny hovedtrener for Sarpsborg 08, Geir Bakke, sier de skal forenkle spillet for å slippe inn færre mål kommende sesong.

– Sarpsborg har alltid vært et lag som har sluppet inn flere mål enn de har satt inn. Nå skal vi stramme opp og forenkle spillet. Vi skal være mer gjerrige og har ambisjoner om å plassere det mer ballbesittende spillet høyere på banen, sier Bakke, som legger til at han tror tabellen er helt åpen mellom 5.- og 16. plass.

Klarer ikke kopi
Den franske venstrebacken, Jeremy Berthod, valgte i oppkjøringen til sesongen å legge opp etter to år i klubben i tillegg har de mistet Aaron Samuel og Gudmundur Thorarinsson. Før sesongen for alvor startet, har Serpingene imponert med fire seiere og to uavgjort på åtte treningskamper. TV 2s fotballekspert, Freddy dos Santos, tror uansett det blir noe tynn suppe når man skriver Tippeligaen sjette april.

– Sarpsborg 08 gjorde sin beste prestasjon i Tippeligaen i fjor, og endte på en fin åttendeplass. I år ser det midlertidig litt tynnere ut offensivt med både Aaron Samuel og Gudmundur Thorarinsson borte. Hva trenerskifte fra Brian Deane til Geir bakke vil bety, blir veldig spennende å se: Kanskje får vi et noe mer kynisk 08 enn tidligere. Uansett, vi tror fjorårets prestasjon blir vanskelig å kopiere, og vi tror Sarpsborg 08 havner på tiendeplass

Spillere Sarpsborg 08 (alle spillere hentet fra altomfotball.no)

Målvakter:
Duwayne Kerr
Christian Sukke
Markus Stige

Forsvarsspillere
Andreas Nordvik
Kjetil Berge
Ole Christoffer Heieren Hansen
Sigurd Rosted
Joachim Thomassen
Claes Kronberg
Martin Thømt Jensen

Midtbanespillere:
Olav Øby
Anders Trondsen
Liridon Kalludra
Kristoffer Tokstad
Steffen Ernemann
Tom Erik Breive
Tobias Heintz
Bojan Zajic
Thomas Herskedal
Kamer Qaka

Angrepsspillere:
Martin Wiig
Henrik Ojamaa
Badr Rahhaoui
Oliver Feldballe

Hovedtrener:
Geir Bakke