BEKREFTER SUSPENSJON: Tinkoff Saxo bekrefter at Bjarne Riis er suspendert.
BEKREFTER SUSPENSJON: Tinkoff Saxo bekrefter at Bjarne Riis er suspendert.

Tinkoff Saxo bekrefter Riis-suspensjon

Men det er ikke på grunn av de dårlige sportslige resultatene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tinkoff Saxo bekrefter at Bjarne Riis ikke har vært aktivt involvert i lagets aktiviteter siden søndag.

Det skriver sykkellaget i en pressemelding.

– Men han ble ikke suspendert fra sin aktive rolle på grunn av dårlige sportslige resultater eller av finansielle årsaker, skriver Tinkoff Saxo.

Det er uklart hva som er grunnen til at Riis for øyeblikket er ute av Tinkoff Saxo-loopen. 

– Ledelsen har full tiltro til det tekniske og sportslige apparatet, til alle ryttere og til resten av staben. Vi jobber videre for å finne en best mulig vei videre i sesongen. Ingen avgjørelser er blitt tatt, og alle formelle avgjørelser vil bli kommunisert på det riktige tidspunktet. Inntil videre vil vi ikke gi noen ytterligere kommentar, skriver laget.

Ifølge danske BT var det under Tirreno-Adriatico at forholdet mellom Riis og Oleg Tinkov utviklet seg i gal retning. De siste ukene skal det ha blitt en ytterligere isfront mellom de to personlighetene. Under Tirreno-Adriatico skal den russiske eieren ifølge BT ha slått i bordet og forlangt at den nederlandske sportsdirektøren Steven de Jongh skulle bli degradert. Bakgrunnen skal være at lagets stjerne Alberto Contador ikke klarte å følge Nairo Quintana.

Ultimatumet førte til en åpen krangel mellom de to. Det skal ha fått Tinkov til å holde Riis ansvarlig for årets resultater allerede. Tinkoff-Saxo står kun med en enkelt seier på det tidspunktet. Det var Contadors seier i etappeløpet Ruta del Sol.