Freia: – Spis påskeegg med verdens beste samvittighet 

Men blogger Sophie Elise nekter å ta i produktet på grunn av bruken av palmeolje. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sophie Elise Isachsens (20) blogginnlegg der hun oppfordrer til boikott av Freias påskeegg på grunn av bruk av palmeolje, har til nå blitt delt 15 000 ganger og fått nesten 700 kommentarer. 

Samtidig har sjokoladegiganten forsøkt seg på en kampanje for å få folk til å dele det de forbinder med #detnære. 

Nå er kampanjen stengt. 

Skylder på nettroll

– Det er dessverre en liten gruppe mennesker i Norge som bruker alle slags kanaler for å fremme budskap som ikke egner seg å si høyt, sier Kristian Hvilen, kommunikasjonsdirektør i Mondelez, som produserer sjokoladene til Freia.

Han nekter å kalle kampanjen en fiasko, selv om Freia har møtt sterk kritikk for å ha drevet sensur. Verken styggord eller begrepet «palmeolje» har sluppet gjennom. Til tross for det, mener produsenten at de har alt på det rene. 

– Bærekraftig palmeolje

– Vi bruker en liten mengde palmeolje i noen av våre produkter, fordi det har visse egenskaper som er fantastiske for varighet og smak, sier Hvilen til God morgen Norge.

Han hevder videre at palmeoljen Freia bruker ikke går utover miljø eller regnskog.

– Vi bruker bærekraftig palmeolje som er produsert på den rette måten. Sophie Elise og alle andre som vil kose seg med påskeeggene kan gjøre det med verdens beste samvittighet, sier Hvilen. 

Ikke overbevist

Sophie Elise står på sin side fast ved det hun skrev på bloggen.

– Jeg kunne lett trykke i meg ikke bare én men to kartonger, men ikke nå lenger, sier toppbloggeren. 

Hun forteller videre at hun står enda mer inne for innlegget etter å ha satt seg ytterligere inn i bruken av palmeolje. 

– Jeg vet hva bærekraftig palmeolje betyr, og man kan jo kalle en spade for en spade. Å hugge ned skog er å hugge ned skog uansett.