SIKTET: John Guidetti er siktet for krenkende kommentar. Foto: Scanpix
SIKTET: John Guidetti er siktet for krenkende kommentar. Foto: Scanpix

Deilas superspiss kalt inn på teppet etter Rangers-hets

Supertalentet skal ha sunget en krenkende sang på tv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skotske fotballforbundet (SFA) har tatt ut disiplinær-tiltale mot den svenske landslagsspilleren John Guidetti for å angivelig ha sunget en krenkende sang om Glasgow Rangers.

Det skriver BBC.

22-åringen, som er på utlån fra Manchester City, ble klaget inn for disiplinærkomitéen etter å ha gitt et intervju til det nederlandske tv-programmet «FC Rijnmond».

Hevder Guidetti brukte skjellsord
I intervjuet skal Guidetti, ifølge irske Independent, gjengi en sang om ham selv som synges av Celtic-supportere: «Oh John Guidetti, puts the ball in the net-y, he's a Super Swede and the huns are deid, walking in Guidetti wonderland.»

Tilhengere av Rangers hevder ordet «hun» er et sekterisk skjellsord, men det finnes det uenigheter om blant andre skotske supportergrupperinger.

Svensken er siktet for å ha brutt disiplinær-regel 73 som er å komme med en kommentar av en fornærmende natur.

Overrasket og skuffet
– Vi er veldig overasket og veldig skuffet over at dette har blitt en sak for SFA sitt juridiske panel. John Guidetti kommer til forsvare seg mot denne anklagen, sier en Celtic-talsmann til BBC.

Guidetti har frem til 30 mars for å svare på anklagen. Datoen for høringen er satt til torsdag 9. april.

John Guidetti har spilt 20 kamper for Celtic siden han kom dit i høst, og har rukket å tegne seg på scoringslisten åtte ganger for Ronny Deilas lag.

Celtic leder den skotske serien med fem poeng etter 28 spilte kamper.