Møller Dæhli om Ødegaards situasjon: – Det er kanskje litt misunnelse

Mats Møller Dæhli vet godt hvordan det er å komme til et helt nytt land som unggutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

MARBELLA (TV 2 Sporten): Det er gått to måneder siden Martin Ødegaard offisielt ble klar for Real Madrid.

Se TV 2 Sportens reportasje øverst!

– Det går veldig bra. Jeg er kommet inn i en ny klubb, nytt land og nytt miljø. Det er den store forskjellen, jeg spiller fortsatt fotball, men i et annet land, sier Ødegaard når TV 2 treffer han på landslagssamling på Marbella mandag.

– Er kanskje litt misunnelse
Etter måneder med mediehysteri og prøvespill i flere av Europas aller største klubber ble det klart at det 16 år gamle vidunderbarnet fra Norge skulle fortsette utviklingen under Zinedine Zidanes ledelse på Real Madrids andrelag Castilla.

Men der har Ødegaard fått det alt annet enn enkelt.

Senest søndag var 16-åringen i aksjon da Castilla tapte 1-2 for Rayo Vallecano B. Nordmannen var nærmest usynlig, fikk lite baller å jobbe med av lagkameratene, og ble tatt av banen i andre omgang.

Ødegaards romkamerat på landslaget, Mats Møller Dæhli, var selv i samme situasjon da han kom til Manchester United som unggutt.

– Jeg syntes det var veldig tøft. Det første halvåret var ikke særlig gøy. Jeg følte ikke at jeg spilte som jeg skulle, og jeg slet litt med selvtilliten. Men for meg tok det tid å venne seg til det. Det var tøft. Nå vet ikke jeg hvordan det er med ham. Men det virker som han trives veldig godt og at alt er greit. Vi må gi ham tid, så tror jeg det skal bli veldig bra, sier Dæhli.

Han tror alt oppstyret som har vært rundt Ødegaard kan slå begge veier når han nå prøver å tilpasse seg en ny spillergruppe i Madrid.

– Kanskje det er litt misunnelse for at en 16-åring får trene med a-laget og at han er så god som han er. Det gjør at de kanskje ikke vil spille like mye til ham. Jeg vet ikke, men det er mye som kan spille inn der, sier han.

- Må ha en bedre kamparena
På mandagens pressekonferanse uttalte Per-Mathias Høgmo at han mente Castilla var en bra utviklingsarena for Ødegaard.

TV 2s fotballekspert Mini Jacobsen er derimot klar på at tredjenivå i Spania er lang fra godt nok dersom man skal spille på Norges landslag.

– Dersom du skal spille landslagsfotball for Norge så kan du ikke spille på nivå tre i Spania. Det er en altfor dårlig kamparena. Han har en god treningsarena, men skal du bli best må også kamparenaen være på plass, sier han.

Ødegaard selv er allikevel sikker på at han har gjort det riktige valget.

– Jeg føler meg trygg på at jeg har gjort det riktige valget. Jeg trives veldig godt i Real Madrid og stresser ikke noe med det, sier han.