Okparaebo om Olympiatopp-vrakingen: – Det er urettferdig

Ezinne Okparaebo tar ut aggresjonen på trening etter å ha mistet stipendet fra Olympiatoppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er bra å være sint og det er veldig bra å være sint på trening. Da får man ut den aggresjonen, sier Ezinne Okparaebo til TV 2.

Aggresjon har sprinteren mye av. Etter å ha blitt vraket som stipendutøver på Olympiatoppen føler sprinteren seg urettferdig behandlet.

Se hele reportasjen med Okparaebo øverst i saken!

– Det blir en prinsippsak. Det er urettferdigheten, og det er det jeg synes er ganske leit med denne saken, sier Ezinne Okparaebo til TV 2.

Trioen Ingvill Måkestad Bowim, Isabelle Pedersen og Tonje Angelsen har fått stipend fra Olympiatoppen selv om de er klart bak Okparaebo på den internasjonale rankinglisten. Den er basert på resultater i 2014.

– Er det urettferdig?

– Det er det, men det får Olympiatoppen svare på, fortsetter Okparaebo.

Det gjør gjerne toppidrettssjef Tore Øvrebø i Olympiatoppen.

– Vi får diskutere hva som er det reelle prestasjongrunnlaget for hver enkel stipendutøver. Så sammenligner vi det på tvers av idrettene, sånn at vi kommer ut med en vurdering som vi da mener er riktig, sier Øvrebø til TV 2.

Okparaebo mener Olympiatoppen ikke forstår hvor høyt nivået er i internasjonal sprint. 

– Å komme til finaleplass er like stort som å få medaljer i andre idretter. For meg er det veldig enkelt å forstå, men kanskje det ikke er like greit for andre, avslutter Okparaebo.