HOLDT FANGET: Den unge kvinnen ble lokket med modelloppdrag, men opplevde bare vold og fangenskap i en leilighet i denne blokken i Napoli. Foto: RAI
HOLDT FANGET: Den unge kvinnen ble lokket med modelloppdrag, men opplevde bare vold og fangenskap i en leilighet i denne blokken i Napoli. Foto: RAI

Svensk modell (22) lurt på Facebook:
– Holdt fanget i seks måneder av falsk motefotograf

Den tidligere Miss Universe-deltakeren trodde hun hadde fått modelloppdrag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marerittet for den 22 år gamle kvinnen skal ha startet i september 2014. Hun kom til Milano i Italia for å ta bilder, melder den italienske TV-kanalen Rai.

22-åringen er har tidligere representert Sverige i skjønnhetskonkurransen Miss Universe.

Møttes på Facebook

Men det som skulle være modelloppdrag for et lokalt byrå, endte med seks måneder i fangenskap.

Via Facebook hadde hun kommet i kontakt med en 42 år gammel mann. Han fortalte at han eide et modellbyrå, og 22-åringen reiste ned dit for å ta bilder.

Tidligere dømt

Mannen er tidligere dømt for å voldta en 18 år gammel kvinne fra Hviterussland. I 2008 lokket han henne med fagre modellløfter, men så snart han hadde fått henne inn i leiligheten voldtok han henne i flere timer.

Flere år senere led altså den svenske kvinnen samme skjebne. I hele seks måneder ble hun holdt fanget i hans leilighet i nærheten av Milano, hvor hun ble utsatt for vold.

Naboer kontaktet politiet

Forbrytelsen ble oppdaget da naboer hørte krangling og bråk fra leiligheten. Naboene kontaktet politiet, og mannen forklarte at det bare var en alminnelig krangel. 

Men da politiet gikk inn i leiligheten, fant de 22-åringen kraftig forslått. Politibetjentene tok henne med seg til avhør på politistasjonen. Her knakk kvinnen sammen da hun skjønte at hun endelig var satt fri. 

Hun sier hun har levd under et skrekkregime. Hun snakket sporadisk med familien hjemme, men at mannen holdt henne under kontroll. 

Siktet for vold

Hun snakket også med naboer, men våget ikke å be om hjelp, av frykt for represalier.

Den unge kvinnen er til behandling på sykehus, og få oppfølging for de psykiske traumene hun er påført. 

Mannen, som ble løslatt fra fengsel i 2013, er pågrepet og siktet for seksuelle overgrep, kidnapping og vold.